Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Čokoladni creme brulee

Autor: Promo
22. prosinac 2019. u 09:07
Podijeli članak —
Foto: Promo

Ganache ne smije biti vruć.

Za ganache, čokoladu natrgajte na kockice i prelijte sa 100 ml vrhnja koje ste zagrijali do vrenja. Nakon nekoliko minuta promiješajte da se čokolada otopi i da dobijete glatku kremu. Ostavite je da se ohladi na sobnu temperaturu te je povremeno promiješajte.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Pripremite 4 manje posudice (keramičke ili staklene). U višu posudu prikladnu za miksanje ulijte hladno mlijeko i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu deserta. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako bi dobili desert odgovarajuće gustoće, prikladne za izlijevanje u čaše. Zatim dodajte ganache i još kratko miješajte.

Za ganache, čokoladu natrgajte na kockice i prelijte sa 100 ml vrhnja koje ste zagrijali do vrenja. Nakon nekoliko minuta promiješajte da se čokolada otopi i da dobijete glatku kremu. Ostavite je da se ohladi na sobnu temperaturu te je povremeno promiješajte.

Pripremite 4 manje posudice (keramičke ili staklene). U višu posudu prikladnu za miksanje ulijte hladno mlijeko i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu deserta. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako bi dobili desert odgovarajuće gustoće, prikladne za izlijevanje u čaše. Zatim dodajte ganache i još kratko miješajte.

Pripremljeni desert ulijte u posudice i ohladite u hladnjaku najmanje 30 min.

Sastojci: 1 Dolcela Creme brulee s karameliziranim šećerom, 200 ml hladnog mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja, 100 g čokolade

POSLUŽIVANJE: Netom prije posluživanja posipajte 1 žličicu (5 g) karameliziranog šećera po površini svakog deserta. Prikladno za posluživanje u Weck posudama.
SAVJET: Ganache ne smije biti vruć, ali i ne prehladan jer će se onda skrutnuti i teško umiješati u kremu.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE 

Autor: Promo
22. prosinac 2019. u 09:07
Podijeli članak —

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close