Blagdanski sjaj u Zadru donosi pregršt programa za svakoga

Autor: Promo , 02. prosinac 2018. u 22:00
Foto: Dino Stanin//PIXSELL

U pet tjedana nudi se mnogo svirke vrhunskih izvođača i brojni sadržaji za sve naraštaje, posebno najmlađe, a ponuda u kućicama je bogatija.

Blagdansko razdoblje u Zadru definitivno je počelo svečanim otvorenjem Adventa u Zadru, manifestacije koja je u protekle četiri godine postala prepoznatljiva ne samo za Zadrane, nego i za turiste, koji u sve većem broju i u prosincu rado borave u Donatovom gradu, a lijepe slike tritisućljetne mediteranske metropole koja uživa u blagdanima proteklih su godina obišle Hrvatsku i cijeli svijet.

Da će ovogodišnja svečanost otvorenja biti stvarno posebna bilo je jasno od ranih večernjih sati, kada se rijeka ljudi, Zadrana i njihovih gostiju, počela slijevati prema središnjem adventskom trgu u samom središtu Zadra. Pred svakom od adventskih kućica tražilo se slobodno mjesto više, što je u jednom trenutku postalo ravno dobitku na lotu. Ovogodišnja iznimno bogata gastro ponuda i koncert vječnoga splitskog benda Magazin s njihovom simpatičnom pjevačicom Andreom Šušnjarom, očito su bili dobitna kombinacija za odličan večernji blagdanski štimung. 

Spontanije i ljepše
Svi su se rado prisjetili svih hitova legendarnog Magazina pa se pjevalo i plesalo od početka do kraja koncerta. "Na koncert sam došla ravno sa zadarskog klizališta na Višnjiku i mogu samo reći da je i tamo super zabava i odlična atmosfera. U Zadru smo već drugi put u vrlo kratkom roku i svaki nam je put novi doživljaj. Publika je sjajna, Zadar ima jednu posebno pozitivnu vibraciju i drago nam je što smo baš mi otvorili ovogodišnji Advent u Zadru", rekla je Andrea Šušnjara.

Spektakularni vatromet bio je šlag na torti cjelovečernjeg programa, aTrg Petra Zoranića pun do sitnih jutarnjih sati. "Bili smo i prošle godine  na zadarskom Adventu, ali ovogodišnje otvorenje nam je bilo nekako spontanije i ljepše. Ponuda hrane u kućicama je također bogatija i raznolikija, a posebno nas veseli što imamo i kućicu s pravim slavonskim specijalitetima", zadovoljno su komentirale Ivana i Sanja, studentice iz Osijeka, koje je oduševio i nastup splitske plesno-akrobatske skupine CROwd Control. Šarmantni Splićani – cirkuski akrobat Jan Hajsek, plesačica Sonja Bonačić i gimnastičarka Klara Carev, svojim su nevjerojatnim nastupima i akrobacijama uspjeli potpuno očarati publiku ispred crkve Svetog Šime.

"Ovo nam nije prvi nastup u Zadru, ali smo prvi put s našim programom na zadarskom Adventu. Bilo je zaista lijepo i baš smo uživali", istaknula je gimnastičarka Klara, članica splitske skupine koja se okupila prije pet godina da bi njegovala akrobatske vještine u najboljoj maniri uličnih izvođača. Sve posjetitelje koji su na svečano otvorenje došli na središnji adventski trg pozdravio je i prvi čovjek zadarskog turizma, direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka. "Hvala vam svima što ste došli na otvorenje Adventa u Zadru, a posebno je lijepo što ste došli u velikom broju. Želim vam da uživate u našem programu i da se odlično zabavite", rekao je direktor Paleka.

Čak 70% stranih gostiju
Blagdanski šušur u Zadru trajat će punih pet tjedana. Petotjedni program ponudit će mnoštvo svirke vrhunskih bendova i izvođača te pregršt programa u kojima će uživati sve generacije, a posebno najmlađi. Prvi put se u zadarsku adventsku priču uključuje i zadarska Tržnica, dok je klizalište, najveće dosad, smješteno na Višnjiku. Prošlog je prosinca Zadar posjetilo oko 20 tisuća gostiju, od kojih je bilo čak 70 posto stranaca. Sudeći prema početku manifestacije,  u gradskoj Turističkoj zajednici vjeruju kako će ih ove godine doći i mnogo više.

New Report

Close