31 okićena jelka krenula je put obiteljima u potrebi

Autor: Objava za medije , 22. prosinac 2021. u 10:46

Humanitarni projekt nezaBORavni Božić, koji se održavao na Adventu na Gradecu u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, uspješno je priveden svom sretnom kraju. Naime, 31 okićena jelka u ovim predbožićnim danima stiže na adrese obitelji članova udruge Mali zmaj, koje se nalaze u teškom imovinskom stanju i kojima će ovaj mirisni i šareni znak pažnje sigurno uljepšati blagdane.

U ukrašavanju božićnih drvca svakog je dana sudjelovalo sve veći broj posjetitelja i prolaznika, a inicijativi su se kao „šećer na kraju” pridružila i dva razreda Osnovne škole Bogumila Tonija. Tako su učenici 2.A i 2.B razreda svojim kuglicama, pahuljicama, ručno rađenim dekoracijama i mašnama uljepšali jelke koje su 24 dana ponosno stajale na Platou Gradec. Sve šareniji i bogatiji borovi iz dana u dan bili su dokaz velikog interesa i humanosti svih posjetitelja, a osnovnoškolci koji su zajedno sa svojim učiteljicama obišli Plato Gradec i ukrasili drvca posebno su se razveselili činjenici da će „njihovih ruku djelo” uskoro stići do njihovih vršnjaka i drugih članova obitelji.

Zahvaljujući dostavnoj službi MBE drvca će sretno stići na adrese, a u projekt su se uključili i Gospodari svjetla iz Samobora te Urbane ideje, koji će borove ukrasiti lampicama i svjetlećim dekoracijama. Za dodatno veselje 31 obitelji iz Zagreba i okolice pobrinula se i Jamnica, koja je udrugu iznenadila financijskom donacijom. Osim toga u sklopu humanitarnog projekta nezaBORavni Božić, obitelji će dobiti i prigodne poklon pakete u koju su se uključile i tvrtke – Zagrebačka banka, Konzum i L’Oreal.  Šareni paketi puni raznih proizvoda koji će se naći ispod okićenih i osvijetljenih borova, zasigurno će najviše razveseliti one najmlađe.

 I idućih 10 dana, dobro poznata gornjogradska adventska lokacija realizirana u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i dalje će nuditi jako puno sadržaja i razloga za posjet. Prošećite „ulicama” čarobne šume borova i otkrijte čak 5 foto zona koje su proglašene najljepšima na ovogodišnjem Adventu Zagreb. U samom atriju Klovićevih dvora Zagrepčane i njihove goste čeka odlična gastronomska ponuda, a vikendom je zagarantiran i dobar provod. Stoga, predlažemo da zadnje predbožićne dane, Badnje poslijepodne, dane godišnjih odmora u prosincu ili Staru godinu rezervirate za Advent na Gradecu koji će i vama ove blagdane učiniti nezaBORavnima!

New Report

Close