Zašto je važno uložiti u zaštitu objekta?

Autor: PD VL native tim , 23. studeni 2022. u 11:00
Foto: Native

Rješenje najčešće obuhvaća kamere, a njihov točan broj ovisi o veličini i značajkama individualnog objekta, zvučnik te mobilne ophodnje objekta. S obzirom na to da je riječ o integriranom sigurnosnom rješenju, sva tri elementa djeluju povezano.

Prema izvješću Policijske uprave zagrebačke iz 2020. godine zabilježeno je 14.301 kaznenih djela. Od broja kaznenih djela čak 3642 su provale, a rast broja provala bilježi se i kada je riječ o provalama u poslovne subjekte. Na meti provalnika su razni oblici poslovnih subjekata – turistički i ugostiteljski objekti i trgovine, a istih nisu izuzeti ni uredi, skladišta ili industrijski objekti.

Provalama se mogu otuđiti pozamašni novčani iznosi i vrijedna oprema zbog kojih cijelo poslovanje može biti dovedeno na tanak led. Prevencija je, dakle, najbolji način da zaštitite svoj poslovni subjekt, a osim kriminaliteta, kao potencijalne ugroze u obzir treba uzeti i poplavu te požar.

Upravo vođeni ovim brojkama istražili smo najbolje načine na koje možete zaštititi svoje poslovne subjekte i pronašli uslugu na tržištu koja sigurnosno i financijski može biti optimalniji izbor. Riječ je o integriranom sigurnosnom rješenju prilagođenom individualnim potrebama objekta. Nudi ga tvrtka Securitas, a kada je riječ o zaštiti manjih ili srednjih objekata, optimalno rješenje u tom slučaju obuhvaća nekoliko kamera (broj kamera ovisi o značajkama objekta) i zvučnik koji su povezani na Securitasov nadzorni centar, u kojem se 0-24 prate i koordiniraju svi sustavi zaštite te mobilne ophodnje objekta u vremenima dogovorenim s korisnikom usluge.

Ekipu iz Securitasa pitali smo kako zapravo to rješenje funkcionira na jednom konkretnom primjeru, a ono što su nam rekli potvrđuje naša očekivanja, ali pokazuje i da je cijeli koncept jako dobro razrađen.

Rješenje najčešće obuhvaća oko četiri kamere, a njihov točan broj ovisi o veličini i značajkama individualnog objekta, zvučnik te mobilne ophodnje objekta. S obzirom na to da je riječ o integriranom sigurnosnom rješenju, sva tri elementa djeluju povezano.

Kamere koje su dijelom rješenja povezane su na Securitasov nadzorni centar, a ako je na kamerama detektiran uljez koji se nalazi u objektu, operateri iz nadzornog centra će momentalno zaprimiti alarm koji ih poziva da provjere situaciju. Ako procjene da se na situaciju treba reagirati, operateri putem zvučnika izdaju upozorenje nakon kojeg u objekt dolazi Securitasova interventna ekipa i policija.

Kad je u pitanju odabir kamere za ovo rješenje, postoje različiti tipovi kamera s raznim opcijama detekcija poput detekcije pokreta ili termalne kamere koje izdvajaju uljeza od ostatka okoline na temelju tjelesne temperature, a efikasne su i u detekciji požara, čime se može spriječiti šteta koja može nastati njegovim širenjem.

Uz kamere i zvučnik koji su povezani na nadzorni centar, Securitasove mobilne ekipe redovito vrše ophodnje objekta u intervalima dogovorenim s klijentom.

Iako vam se sada nad glavom možda vrte neke velike cifre koje biste morali izdvojiti za takvo rješenje, sjetite se da smo spomenuli kako je između ostalog riječ i o financijski pristupačnom izboru. Implementacijom integriranog rješenja ne trebate jednokratno izdvojiti značajan iznos za opremu koja nakon nekog vremena dotraje te koju treba redovito i održavati,  već uz mogućnost ugovaranja usluge na 24-60 mjeseci, plaćate fiksnu mjesečnu cijenu za paket usluga bez izvanrednih troškova, a briga za redovno i izvanredno održavanje opreme uz punu funkcionalnost sustava je na Securitasu. Integrirano sigurnosno rješenje primjenjivo je i na velike objekte uz prilagodbu obujma usluga.

Securitas nudi usluge krojene prema vašim potrebama, a ako odlučite uložiti u svoju sigurnost kroz ove usluge, ulažete i u sigurna vremena. Na koncu, sigurnost nije iznimka, već pravilo od kojeg nipošto ne bi trebalo odustajati.

Sadržaj omogućio Securitas

New Report

Close