Smart Industry
IT i telekom industrija

Vertiv postavlja trendove na tržištu podatkovnih centara i utire put digitalizaciji

Vertiv dizajnira, gradi i servisira kritičnu infrastrukturu neophodnu za podatkovne centre, komunikacijske mreže te ko…
Promo
05. listopad 2020. u 22:00
Vertiv dizajnira, gradi i servisira kritičnu infrastrukturu neophodnu za podatkovne centre

Vertiv je vodeći dobavljač infrastrukture na području IT i telekom industrije čiji klijenti uključuju 70% tvrtki koje se nalaze na listi Fortune 500. Vertiv dizajnira, gradi i servisira kritičnu infrastrukturu neophodnu za podatkovne centre, komunikacijske mreže te komercijalne i industrijske objekte. Svojim portfeljem rješenja za energetski, termalni i infrastrukturni menadžment podržava današnje rastuće tržište mobilne i cloud tehnologije.

U Hrvatskoj je ova tvrtka pod imenom Vertiv Croatia prisutna od 2017. godine, a danas zapošljava više od 240 stručnjaka. Vertiv Croatia je ujedno i prodajno servisni centar za područje Centralne Europe koje uključuje 20 zemalja, proizvodni centar za EMEA regiju te Vertiv svjetski centar na polju dizajniranja podatkovnih centara.

Edge mreža postaje sve važnija jer tvrtke nastoje iskoristiti Internet of Things (IoT), računarstvo u cloudu i druge aplikacije koja zahtijevaju lokaliziranu računarsku snagu, mrežne usluge i pohranu podataka. Raspodijeljeni i edge podatkovni centri postaju jednako važni za poslovni uspjeh kao i centralizirani podatkovni centri

Tržište prefabriciranih modularnih podatkovnih centara brzo je rastuće s ukupnom vrijednosti isporuke od 1,2 mlrd. USD u 2018., a prema istraživanju tvrtke Omdia naziva Prefabricated Modular Data Centres Vertiv je jedan od ključnih igrača. Kao jedan od vodećih dobavljača na spomenutom tržištu, Vertiv kontinuirano radi na inovacijama, postavlja trendove i pomiče granice u industriji.

„U zadnje vrijeme sve se više priča o pojmu digitalizacija, a trenutačna situacija to je samo intenzivirala. Smatram da će u bliskoj budućnosti digitalizacija više postati nužnost nego izbor. Kako bi ostale konkurentne, tvrtke će morati digitalizirati svoje poslovanje i prilagoditi se. No, isto moramo činiti i mi. Nije dovoljno znati što je potrebno našim klijentima u ovom trenutku, već je ključno i predvidjeti što će im biti potrebno za jednu, tri ili pet godina. Na taj način možemo zadržati poziciju vodeće tvrtke i biti korak ispred ostalih.“, rekao je Igor Grdić, član Uprave Vertiv Croatia.

Vertiv također nudi brojne pogodnosti kroz svoj nagrađivani partnerski program. Ideja Vertiv Partner Programa je pružiti podršku partnerima koji rade na implementaciji infrastrukture za svoje klijente, kao i ispuniti sve potrebe od ponude proizvoda do prilagodljivih rješenja uz dosljedan, brzo dostupan infrastrukturni portfelj.

New Report

Close