U Zagrebu u listopadu drugo izdanje sajma graditeljstva i prateće konferencije ArhiBau.hr

Autor: Objava za medije , 27. lipanj 2022. u 15:14
Foto: Arhibau

Prijave za izlagače su otvorene

Od 5. do 8. listopada 2022., ArhiBau.hr će ponovno na jednom mjestu spojiti predstavnike vodećih brendova i tvrtki iz graditeljske industrije, sa stručnom javnošću i brojnim posjetiteljima!

Prijave za izlagače su otvorene – online na www.arhibau.hr, te putem mailova sajam@arhibau.hr i konferencija@arhibau.hr.

Na sajmu će izlagati brojni predstavnici graditeljskog sektora: usluge projektiranja, obnove i rekonstrukcija, građenja te uređenja interijera, održivi građevinski materijali i tehnologije, modeli obnove u potresom pogođenim područjima, zelena infrastruktura, promet i energetika, novi trendovi u uređenju interijera, e-mobilnost, energetska učinkovitost i digitalizacija u graditeljstvu, health & well-being koncept, obnovljivi izvori energije, sustavi za uštedu pitke vode, sustavi za upravljanje otpadom i recikliranjem, strojevi i oprema za građevinarstvo, tehnologije i sustavi za održivu hortikulturu. Generalni sponzor je tvrtka Wienerberger d.o.o. iz Karlovca koja je najavila svoj nastup kroz sajamsko izlaganje i konferenciju, na kojima će prezentirati najnovije proizvode grupe.

Na jednome mjestu posjetitelji će moći pronaći svoje buduće partnere za gradnju i opremanje stambenih i poslovnih prostora, od temelja do krova! Prijave za izlagače na sajmu su u tijeku – zainteresirani izlagači se mogu prijaviti putem web stranice www.ArhiBau.hr.

Foto: Arhibau

Četverodnevni program sajma uključuje i stručnu te znanstvenu konferenciju, koja će se baviti temom oporavka i otpornosti, te drugim važnim temama koje će u ovom trenutku, ali i kroz buduće višegodišnje razdoblje, zaokupljati dionike graditeljskog sektora – od kupaca do dobavljača, od inženjera do izvođača radova, od financijera do upravitelja i osiguravatelja, od laika do profesionalaca, od realnog sektora i civilnog društva do institucionalnog sektora i javne uprave.

“NPOO je jedinstvena prilika da krenemo novim putem. Obilježje razvijenog svijeta je sigurna, energetski učinkovita gradnja koja je ekološki prihvatljiva, u odnosu na onu nešto jeftiniju u početnom investiranju, a koja je na kraju skuplja i nepouzdanija. Energetska efikasnost i statičko ojačavanje zgrada dugoročne su smjernice investitora, projektanata i građevinara u projektima pred nama. Sve je to višestruko korisno za nas, i za građevinsku industriju s popratnim sektorima, i za nekretnine koje će dobiti na vrijednosti, i za porast kvalitete života stanovništva, između ostalog i kroz nove i atraktivnije vizure naših gradova te manju potrošnju energenata. Vjerujem da će multidisciplinarni pristup manifestacije Arhibau pridonijeti da brže i lakše ostvarimo te ciljeve”, ističe Mirjana Čagalj, savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet.

Foto: Arhibau

Uz stručnu konferenciju, ove godine organizirana je i znanstvena konferencija – potvrđeni članovi znanstvenog odbora su: dr.sc. Luca Maria Francesco Fabris iz Politehnike Milano, dr.techn. Peter Ferschin – izvanredni profesor s Tehničkog sveučilišta u Beču, dr.sc. Maurice Harteveld s Tehničkog sveučilišta u Delftu, dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu dr.sc. Vladimir Lojanica, dr.sc. Svetislav G. Popović s Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, dr.sc. Josipa Mijoč s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, dr.sc. Josip Atalić s Građevinskog fakulteta u Zagrebu, izvanredni profesor Tehničkog veleučilišta Zagreb i predsjednik ICOMOS-a dr.sc. Dražen Arbutina, izvanredna profesorica s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu dr.sc. Zrinka Barišić Marenić, dok programsku sekciju za urbanizam vodi Bojan Linardić – ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj“.

Pokrovitelji ArhiBau.hr 2022 su: zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, Austrijsko veleposlanstvo – trgovinski odjel u Zagrebu, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije RH, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstvo turizma i sporta RH, Ministarstvo kulture i medija RH, Ministarstvo pravosuđa RH, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatska gospodarska komora, Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Građevinski fakultet u Zagrebu, Hrvatska komora arhitekata, Hrvatska komora inženjera građevinarstva i HAZU.

Partneri Arhibau.hr 2022 su: Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Klaster nZEB, HUP, IFMA Croatia, HUPFAS, Europan, Udruga gradova i brojni drugi.

New Report

Close