Tvrtka Neos dovršila je veliku korporativnu konsolidaciju akvizicijom tvrtki SV Group i Inovativni trendovi

Autor: Promo , 20. siječanj 2023. u 08:32
Foto: Upravni odbor tvrtke Neos

U procesu akvizicije integrirane su kompetencije i znanja koje su tvrtke stekle tijekom 20 godina iskustva u svojim područjima.

Integracija tri hrvatske IT tvrtke, Neos d.o.o., SV Group d.o.o. i Inovativni trendovi d.o.o., koja je započela u svibnju odnosno listopadu 2022., dovršena je 29. prosinca 2022. Neosovom akvizicijom dviju tvrtki.

Sinergija stručnosti i iskustva

Sve tri tvrtke kompatibilne su i komplementarne po načinu poslovanja te po portfelju klijenata, tvrtkama iz privatnog i javnog sektora čije aktivnosti ovise o IT tehnologijama i rješenjima koja izravno podupiru njihovo poslovanje.

U procesu akvizicije integrirane su kompetencije i znanja koje su tvrtke stekle tijekom 20 godina iskustva u svojim područjima.

Neos je regionalno vodeća tvrtka koja klijentima pruža poslovna rješenja i usluge koje pokrivaju naprednu analitiku, softversko inženjerstvo i integraciju IT infrastrukture na Oracle i drugim platformama. Posebno je orijentirana na vodeće svjetske cloud platforme Oracle OCI, Microsoft Azure, Amazon AWS i Google GCP.

Foto: Neos ured

SV Group donosi opsežnu ekspertizu IBM platforme sa specifičnim specijalizacijama i znanjima, koja pokriva cijelu paletu produkata i tehnologija od razine opreme do specifičnih IBM tehnoloških rješenja.

Inovativni trendovi su izvođač pouzdanih rješenja u kompleksnim procesima temeljenim na modernim tehnologijama, kao što je obuhvat i obrada velike količine podataka u realnom vremenu.

Integracija dvaju velikih vendora za enterprise tehnologije

Sve tri tvrtke komplementarne su i tehnološki, posebice Neos (Oracle) i SV Group (IBM), dok su se Inovativni trendovi prirodno uklopili u dijelu razvoja naprednih tehnoloških rješenja i produkata.

Kao rezultat akvizicije, Neos je usvojio status SV Grupe kao ovlaštenog i certificiranog pružatelja rješenja za poslovne partnere u Hrvatskoj. Integracijom IBM Platinum Business Partner statusa s postojećim statusom vodećeg Oracle partnera u regiji, uz specifična tehnološka iskustva koja su donijeli Inovativni trendovi, objedinjeni Neos ojačan novom paletom ekspertiza i platformi nastavlja isporučivati kombiniranu stručnost i kompetencije klijentima u financijskom, osiguravajućem, telekomunikacijskom i javnom sektoru.

Izgradnja ekosustava za cloud enablement i rast

Pružanje stručne podrške tvrtkama u svakom segmentu implementacije i korištenja cloud usluga značajan je dio Neosove ponude. To uključuje podršku u bilo kojoj fazi cloud putovanja tvrtke. Kako bi omogućio sveobuhvatnu cloud podršku, Neos je razvio vlastito rješenje za upravljanje troškovima i automatizaciju u (multi)cloud okruženjimaCloudVane.

Foto: 20.obljetnica Neosa

Istovremeno je započeo s izgradnjom partnerske mreže s ciljem promicanja optimalnog korištenja cloud resursa, koja trenutno uključuje kompanije iz regije EMEA koje dijele ovu zajedničku viziju.

Sveobuhvatna ponuda za moderan korporativni krajolik

Konsolidacijom ponude i integracijom usluga, tehnologija i produkata, te čvrsto usidren u dvije globalne platforme, Oracle i IBM, i sa širokom partnerskom mrežom usmjerenom na cloud tehnologije, Neos se nastavlja orijentirati na potrebe klijenata. Misija tvrtke je optimalno zadovoljiti poslovne potrebe klijenta, neovisno o tome temelje li se rješenja na IBM, Oracle ili nekim trećim tehnologijama, odnosno pronaći optimalnu kombinaciju koja klijentima donosi maksimalne poslovne benefite uz najmanji trošak uspostave i korištenja.

“Prošlog mjeseca proslavili smo 20 godina Neosa. Ova konsolidacija odličan je način za početak sljedećeg desetljeća Neosa koje će obilježiti daljnje širenje na međunarodna tržišta i komercijalizacija stečenog znanja i proizvoda nastalih kroz prošle projekte”, rekao je Davorin Capan, član Uprave, suosnivač i CEO tvrtke Neos. “Pred nama je puno posla te smo željni i uzbuđeni da dosegnemo puni potencijal Neosa potaknut sjedinjenjem ove tri tvrtke.”

New Report

Close