Smart Industry
GlobalLogic

Sve je više zaposlenih na globalnim projektima

Jedan od svjetskih lidera u inženjerstvu ubrzano raste i u Hrvatskoj.

PD VL native tim
04. listopad 2021. u 22:02
Healthcare devices novo je područje koje otvaraju/GlobalLogic

GlobalLogic, jedan od svjetskih lidera u inženjerstvu digitalnih proizvoda ubrzano raste, a povećava se i broj klijenata i broj projekata. Dodatni, snažan vjetar u leđa predstavlja i preuzimanje tvrtke od strane japanskog giganta Hitachija u srpnju.

Na domaćem tržištu prisutni su u automobilskoj i telekomunikacijskoj industriji, a u posljednjih godinu dana proširili su se i u područje industrije, implementacije clouda te Fintech.

˝U području Fintecha započeli smo raditi za Bottomline, najveću i najbrže rastuću B2B elektronsku mrežu plaćanja koja za 450.000 organizacija iz 92 zemlje svijeta obrađuje transakcije od više od 200 milijardi dolara godišnje.

Radimo i na složenom projektu migracije poslovanja u cloud i izgradnje moderne mikroservisne softverske arhitekture za velikog klijenta iz SAD-a. Tu primjerice tražimo stručnjake u Javi˝, objašnjava Igor Čović, menadžer u GlobalLogicu koji vodi diviziju Commerce te ističe kako nove projekte imaju i u području automotiva.

Jedan od novijih projekata uključuje i rad na open source codeu Android Automotive za svjetski poznatog proizvođača automobila.

“U posljednjih godinu dana broj naših softverskih inženjera je porastao za 36 posto i imamo oko 90 zaposlenika. Ne samo da se povećao broj zaposlenika, već se povećao broj projekata, klijenata kao i tehnologija na kojima radimo. Tražimo softverske inženjere koji posjeduju znanja u raznim tehnologijama i imamo veće potrebe nego što tržište može ispuniti”, ističe Vladimir Kosanović, direktor GlobalLogica Croatia.

GlobalLogic je poznat kao “from chip to cloud” kompanija, odnosno pokriva vrlo široki spektar tehnologija od low level tehnologija i alata kao embedded c, do modernih web arhitektura, cloud-a i aplikacija tako da će se trend zapošljavanja nastaviti.

˝Svjesni smo ograničenja našeg malog tržišta, pa se u posljednje vrijeme okrećemo relokacijama softverskih inženjera iz inozemstva. Targetiramo zemlje gdje je GlobalLogic tradicionalno jak poput Ukrajine i Indije, no idemo i na druga tržišta˝, kaže Igor Čović.

Tvrtka je to u kojoj i studenti imaju mogućnost plaćene studentske prakse dok oni koji se pokažu najbolji dobivaju posao u tvrtki. Kroz rad s mentorima uče konkretna znanja i pripremaju se za projekte kod klijenata.

˝Imamo ogromne potencijale za rast u Hrvatskoj, a najnovije područje kojeg otvaramo je Healthcare devices. To će biti nova industrijska vertikala, a tehnološki bi se nadogradila na već prisutna znanja u Embedded c. U tom području tražimo deset ljudi s dobrom perspektivom daljnjeg porasta˝, objašnjava Kosanović.

Ulazak u obitelj Hitachi novi vjetar u leđa

GlobalLogic na globalnoj razini zapošljava više od 21.000 ljudi, a njihovu vrijednost prepoznao je i Hitachi koji ima oko 350.000 zaposlenih te je usredotočen na poslovanje s društvenim inovacijama koje kombinira IT, operativnu tehnologiju i proizvode u šest područja – IT, energija, industrija, mobilnost, pametni život i automobilski sustavi.

˝GlobalLogic donosi inovativnost naprednog inženjerstva digitalnih proizvoda i mogućnost dizajniranja korisničkog iskustva što se veže na pouzdanost koju je Hitachi etablirao na kritičnim poljima za brojne klijente u svijetu.

U tom kontekstu možemo očekivati i da mi lokalno u narednom razdoblju osjetimo benefite poslovanja u istoj obitelji s Hitachijem˝, poručuje Vladimir Kosanović, direktor GlobalLogic Croatia.

* Sadržaj omogućio GlobalLogic

New Report

Close