Slovenska tvrtka Iskraemeco postala je većinski vlasnik Holosysa

Autor: Objava za medije , 21. travanj 2022. u 11:57

Iskraemeco preuzima većinski udio u Holosysu, a ovom akvizicijom omogućeno je kombiniranje resursa i stručnosti obje tvrtke u energy management industriji što će rezultirati širenjem portfelja proizvoda i rješenja

Slovenska tvrtka ISKRAEMECO d.o.o. postala je većinski vlasnik kompanije HOLOSYS d.o.o., hrvatske ICT tvrtke koja se bavi razvojem naprednih IoT uređaja i rješenja u području daljinskog očitanja potrošnje vode i energije. Društva su sklopila konačan ugovor o akviziciji prema kojem je Iskraemeco stekao većinski udio u Holosysu. Dosadašnji članovi uprave Holosysa nastavljaju upravljati redovnim poslovanjem tvrtke.

Potpisivanju ugovora nazočili su Ahmed Elsewedy (CEO Elsewedy Electric grupacije te predsjednik Nadzornog odbora Iskraemeco-a), Bahaa Abdullah (član Uprave Iskraemeco-a), Luis Goncalves (predsjednik Uprave Iskraemeco-a) te predsjednik uprave Holosysa Tomislav Lekić, kao i članovi uprave Holosysa Zoran Zoričić te Ivan Lukačević.

Ovom akvizicijom omogućeno je kombiniranje resursa i stručnosti tvrtki koje koriste najsuvremenije tehnologije u ‘’energy management’’ industriji. Obje tvrtke će tako dobiti priliku za širenje svog portfelja proizvoda i naprednih komunikacijskih rješenja, ali i za jačanje odnosa sa širokom bazom korisnika iz područja energetike, upravljanja potrošnjom vode, smart city segmentom i slično.

Iskraemeco i Holosys će tako korisnicima moći ponuditi sveobuhvatna pametna rješenja na područja upravljanja energijom i pritom ojačati svoju poziciju na tržištima Europske unije, Bliskog istoka, Južne Amerike i Afrike te proširiti svoje područje djelovanja na globalnom tržištu.

’Iznimno sam sretan i ponosan što Holosys postaje dio Iskraemeco grupacije. Uvjeren sam da će ova suradnja dovesti iskustvo naših korisnika na još višu razinu s obzirom da nam se sada dodatno širi portfolio proizvoda i usluga za ‘’smart metering’’. Nova rješenja koja ćemo sada moći ponuditi korisnicima uključuju ‘’pametna’’ mjerila potrošnje vode i energenata, razne module, senzore, ali i napredna softverska rješenja za mjerenje, nadzor i naplatu potrošnje vode i energenata. Tvrtka će sada moći brže rasti uz jake temelje, a to će naravno donijeti i više prilika na globalnom tržištu“, rekao je Tomislav Lekić, suosnivač Holosysa.

 

New Report

Close