Ptujska Intera slavi 20 godina

Autor: Promo , 18. listopad 2022. u 13:47
Foto: Intera

Interina online i mobilna aplikacija Intrix, vodeće slovensko rješenje za podršku ključnim poslovnim procesima, već pomaže više od 9000 korisnika u 20 zemalja diljem svijeta.

Intera od ovog proljeća živi u Tehnološkom parku, jednom od najljepše obnovljenih objekata u Ptuju. U novom domu Intera stvara odlične uvjete za 37 zaposlenika i njihove obitelji, a u duhu društvene odgovornosti plodove svog uspjeha dijeli s okolinom.

Interina priča

Intera je nastala u podrumu obiteljske kuće gdje je nekolicina studenata, predvođena Davorinom Gabrovcem, počela tražiti prilike u svijetu interneta izrađujući web stranice, portale i e-trgovine pod brendom SpletZone. Jedan od njihovih najzvučnijih projekata bio je Ptuj-on.net koji je na jednom mjestu okupljao informacije, članke i najave događanja, a prije svega poticao rasprave vezane uz Ptuj. Uz mogućnosti kreiranja osobnih profila, komentiranja, objave fotografija i slično, vizionarski je sadržavao elemente koji su danas temelj popularnih društvenih mreža.

Kako se tim širio i provodio sve više projekata, potreba za sustavnim upravljanjem projektima i zadacima postala je očita. Utvrdili su da na tržištu ne postoji online alat za podršku cjelokupnom poslovanju koji bi omogućio brzu prilagodbu i pristupačnu implementaciju malim i srednjim tvrtkama. Tim je tako, za vlastite potrebe, razvio prvu verziju današnjeg Intrixa.

Napretkom tehnologije nastalo je nekoliko inačica, a 2005. godine na tržištu je prvi put ponuđena poslovna web aplikacija Intrix, koja je bila jedno od prvih slovenskih rješenja na oblaku.

Danas Intrix postoji i kao mobilna aplikacija koja podržava ključne procese u različitim tvrtkama i organizacijama: CRM – upravljanje odnosima s klijentima, marketing, upravljanje projektima te HRM – upravljanje i razvoj osoblja.

Probijanje leda u području web aplikacija

Intrix je u prvim godinama bilo teško prodati, jer tvrtke još nisu bile svjesne kako im moderne informacijske i komunikacijske tehnologije mogu pomoći u poslovanju. Istovremeno, još uvijek nije bilo dovoljno povjerenja u cloud rješenja, a još manje su tvrtke vjerovale nepoznatoj mladoj tvrtci iz Ptuja koja je svoj softver nudila u obliku najma u vrijeme kada to još nije bilo uobičajeno.

Intera je rano došla na tržište sa svojim rješenjima. Članovi tima bili su uvjereni da je Intrix budućnost poslovanja – a vrijeme je pokazalo da su bili u pravu. Danas su rješenja na oblaku standard, većina tvrtki shvaća koliko im dobre poslovne aplikacije mogu pomoći u radu, a model najma aplikacija postao je općeprihvaćen najbolji izbor.

Istraživanje i razvoj u početku su financirani razvojem web stranica, što je donosilo redovite prihode. No, kako su budućnost vidjeli u Intrixu, 2009. godine sve online projekte prenose na novoosnovanu agenciju Refresh, prodaju online trgovinu Norecene.com (još jedan uspješan online projekt) te se potpuno fokusiraju na razvoj Intrixa i povezanih poslovnih aplikacija .

Pouzdan partner, zadovoljni klijenti

Davorin Gabrovec je 2009. godine svoju kreativnu energiju počeo usmjeravati prema novim izazovima na globalnom tržištu, što je na kraju dovelo do tvrtke Databox, koja je danas jedna od najuspješnijih slovenskih startup kompanija, sa sjedištem u Bostonu i razvojnim timom u Ptuju.

Iste godine Peter Ladič preuzima vođenje Intere. Tim je uspio prebroditi recesiju koja je upravo tada pokazala zube. Isplatilo im se dizajnirati Intrix kao vrlo fleksibilan sustav koji se može u potpunosti prilagoditi potrebama pojedinog korisnika. To je također postalo vrlo vidljivo posljednjih godina, kada je s njihovim rješenjima tisućama korisnika omogućen rad na daljinu.

Kvalitetni projekti s izvrsnom podrškom postali su Interina prednost u odnosu na konkurenciju. Zadovoljni kupci i dalje preporučuju Intrix te se tako krug tvrtki kojima Intera pomaže u poslovanju svakim danom širi.

Društvena odgovornost

Intera je 2016. postala prva slovenska tvrtka koja se pridružila globalnom pokretu Pledge 1%. To je međunarodna mreža uspješnih tvrtki koje su se dobrovoljno obvezale posvetiti barem jedan posto svojih resursa (kapitala, dobiti, proizvoda i/ili vremena zaposlenika) podršci lokalnom okruženju. Intera svake godine znatno premašuje te udjele. Donacijama i sponzorstvima brinu o lokalnom okolišu, a svoje znanje i iskustvo dijele u Tehnološkom parku, gdje u sklopu Kreativnice provode redovite edukacije i radionice za širu publiku.

Tehnološki park

Intera se u svibnju preselila u novu poslovnu zgradu koja je iz dotrajale bivše vojarne pretvorena u prvi tehnološki park u Ptuju. Suvremeno obnovljeni prostori potiču inovativnost i integraciju znanja. Nisu namijenjene samo za rad, već i za druženje, opuštanje i rekreaciju. Kao društveno odgovorna tvrtka, Intera želi aktivno doprinijeti razvoju lokalnog poslovnog okruženja i otvaranju novih radnih mjesta.

Kolege su na prvom mjestu

Intera se neprestano razvija i raste a njezin tim trenutno broji 37 stručnjaka. Peter Ladič kaže: “Interu naprijed tjera odlična atmosfera u timu. Kolege su nam na prvom mjestu, jer znamo da je njihovo zadovoljstvo ključno za postizanja dobrih rezultata.” Njeguju kulturu opuštene, prijateljske i obiteljske tvrtke, što potvrđuju višestruki plasmani među finaliste i dvostruka pobjeda u izboru najboljeg poslodavca u Sloveniji, Zlata nit.

Davorin Gabrovec dodaje: “Lijepo je gledati kako svaki od zaposlenika pridonosi ukupnom uspjehu Intere, a posebno je lijepo vidjeti kako se ljudi razvijaju, grade domove i brinu o svojim obiteljima – na kraju krajeva, to je ono što je najbitnije.”

New Report

Close