Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto

Autor: PD VL native tim , 20. rujan 2021. u 12:54
Foto: Canva 

Umjesto klasične kupnje ili ugovaranja leasinga, poslovni najam način je da vaše poduzeće koristi suvremeno vozilo o kojem će brinuti profesionalci  

U izazovnim vremenima upravljanje poslovnim aktivnostima nije nimalo lak zadatak. Zato upravljanje poslovnim automobilima prepustite profesionalcima. Jeste li primjerice, razmišljali o tome ima li vaše poduzeće ili obrt moderan vozni park koji vam može pomoći u rastu i razvoju, te mobilnosti koja pritom prati moderne trendove? Mnogima se na prvi pogled ova opcija čini preskupom i nedostupnom, ali zato postoji oblik ugovaranja korištenja vozila koje može biti rješenje – Poslovni najam. 

Bez brige, uz poslovni najam vaša tvrtka neće postati vlasnik automobila. Naime, Poslovni najam korisno je rješenje jer smanjuje financijske rizike koji proizlaze iz vlasništva automobila, poput amortizacije ili planiranja prodaje rabljenog vozila, a s druge strane pruža pristup najnovijim modelima vozila i suvremenim tehnologijama u prvim godinama njihova životnog vijeka.   

Opcija poslovnog najma u Europi već je uvelike popularna, dok u Hrvatskoj postaje sve popularnija. Prednost ugovaranja poslovnog najma je fleksibilnost u kreiranju voznog parka uz mogućnost izbora vozila više marki, prilagodbi ugovora stvarnim potrebama prijeđene kilometraže, unaprijed poznatim troškovima te komforu korištenja vozila i ugovorenih usluga, sve po principu jedan ugovor za vozilo i sve povezane usluge održavanja, osiguranja, zamjenske mobilnosti… 

Za najam vozila dovoljan je jedan dan  

Vjerojatno vam prva pomisao na cijelu ideju o poslovnom najmu vozila kvare papiri, administracija i hrpa formulara. Ne morate se brinuti, jer poslovni najam možete dogovoriti praktički u jednome danu.  

Da se poslovni najam kao opcija popularizirao govore i podaci. Prema nekim podatcima, u Hrvatskoj je u ovu opciju uključeno već više od 10.000 vozila. Ključna prednost poslovnog najma je ta što nemate iznenadnih troškova tokom trajanja ugovora, a tokom ugovorenog razdoblja možete i mijenjati opseg ugovorenih usluga i tako prilagoditi uslugu vlastitim potrebama. Vaša vozila možete planirati prema mjesečnom budžetu, a ponuda se prilagođava svakom pojedinom klijentu. Kako to izgleda u praksi pitali smo uspješne voditelje poslovanja u nekim od domaćih tvrtki…  

„Oduševio sam se uslugom koju sam pronašao“  

Direktor poduzeća za prodaju medicinskih proizvoda i ortopedskih pomagala, Tomislav, ne želi samostalno upravljati voznim parkom. Za to mu je, kaže, potrebna sigurnost, pouzdanost dobavljača i moderna usluga.  

„Cilj mi je racionalizirati troškove, a pritom povećati prodaju i produktivnost. Da bih to ostvario, potrebna su mi nova, pouzdana vozila koja mogu samostalno oslikati i pretvoriti u brend firme koju zastupam“, izjavio je.  

Zbog prirode posla, različitih geografskih područja odgovornosti ljudi iz njegovog tima, potrebna su mu osobna i laka gospodarska vozila. S druge strane, želi da novi automobili budu i dodatna motivacija za njegove zaposlenike i planira im omogućiti da samostalno mogu birati automobil koji žele voziti, čak će im dopustiti da novi automobili budu različitih marki ali u okviru planiranih mjesečnih budžeta.  

„Naša tvrtka razvija vlastiti program održivog poslovanja u kojem je ekološka komponenta važan čimbenik. Zato nam je cilj nabaviti barem 10 posto ukupne flote u opciji hibridnih ili potpuno električnih vozila“, istaknuo je Tomislav. Budući da želi modernu, ekološki prihvatljivu uslugu, pretraživao je niz internetskih stranica da nađe rješenje, sve dok nije naišao na usluge koje nudi AUTOFLOTA, specijalista za flotni menadžment i poslovni najam osobnih i lakih gospodarskih vozila s portfeljem od više stotina zadovoljnih klijenata.    

Poslovni najam – sve popularnija usluga uz koju korisnici brzo i jednostavno dolaze do voznog parka
Foto: Autoflota

‘Za moj se vozni park brinu profesionalci’ 

Poslovni najam je potpuno fleksibilno rješenje poslovne mobilnosti neovisno o marki vozila odnosno proizvođaču. U sklopu usluge nude se mnoge pogodnosti kao što je servis i održavanje, osiguranje, digitalne usluge te sve što je klijentu potrebno za optimalnu organizaciju voznog parka i koncentraciju na njegovo poslovanje. AUTOFLOTA posjeduje više od 10 godina iskustva u upravljanju voznim parkovima različitih veličina te iskustvom upravljanja preko 10.000 vozila. Sve to ostavlja Tomislavu širok prostor za izbor iskrojen baš po njegovu ukusu.  

„Uz njihovu ponudu sada dostupnu i na webu mogu kreirati vlastiti vozni park. Izabrao sam uslugu Poslovnog najma te vozila prema planiranoj prijeđenoj kilometraži u godini. Tako sam suzio izbor na ono što mi treba s obzirom na budžet kojim raspolažem. Dodatno me motiviralo to što mogu birati čak između dvije usluge“, zadovoljno govori. Usluge koje spominje su FLOTA menadžment i FLOTA ALL IN Poslovni najam. Tako je Tomislav konačno pronašao ono što mu treba.   

„Usluga uključuje sve što mi je potrebno, od servisa i zamjene guma, do obveznog i kasko osiguranja te zamjenskog vozila. Tu su i FLOTA digitalne usluge, FLOTA App i Portal za menadžere voznog parka. Ekipa iz mog tima će putem FLOTA App moći naručiti servis, zamjenu guma ili zamjenski automobil, a operativni menadžer tvrtke će kroz FLOTA Portal pratiti cjelokupni vozni park. Sada sam siguran kada se za moj vozni park brinu profesionalci.“, odlučno govori Tomislav. 

Odlazak na poslovne sastanke i daleke destinacije nikad nije bio lakši  

Još jedna zadovoljna korisnica ove usluge je i Marina. Vodi vlastito poduzeće za usluge marketinga i poslovnog savjetovanja, a pritom joj je automobil od ključne važnosti za odlazak na poslovne sastanke s klijentima i poslovnim partnerima.  

„U bogatoj ponudi Poslovnog najma vozila odmah sam vidjela koliko mi se sviđa novi SUV Peugeot 2008. Obzirom na prirodu posla, dugo sam pratila marketinške aktivnosti brojnih oglašivača dok nisam pronašla konfigurator za flotni menadžment i poslovni najam. Vidjela sam Peugeot i to je bilo to. “, kroz smijeh prepričava. Na istoj stranici Marina je pronašla i ponude za druge slične modele. Za okvirni mjesečni budžet Peugeota 2008 može ugovoriti poslovni najam i drugih modela poput Opel Insignia, popularnu Škoda Octavia ili Ford Focus. Širok izbor modernih, ekološki prihvatljivih vozila dao joj je dovoljno prostora za razmišljanje o automobilu koji želi nabaviti.    


FLOTA konfigurator – inovacija za moderan vozni park uz pristupačne cijene
Foto: flota.hr 

Vlastitom konfiguracijom do finalne ponude  

Ova usluga oduševila je Marinu i Tomislava baš zato što polako i sigurno mogu uz nekoliko klikova sastaviti konfiguraciju voznog parka kakva im odgovara u potpunosti.  

„Poslat ću ekipi u AUTOFLOTI mail sa svojom konfiguracijom, neka mi izrade završnu ponudu, želim još pregovarati o cijeni.“, racionalno promišlja Tomislav. Zadovoljno ističe kako se već zamišlja u novoj, potpuno električnoj Škodi Enyaq, a svoje prodajne predstavnike u novim brandiranim Renault Clio i Citroen Berlingo automobilima. Za prodajne menadžere u planu ima nabaviti novu Škoda Octaviu, a glavnog operativnog menadžera će nagraditi s Passatom DSG. 

Marina i Tomislav pronašli su rješenje za nabavu poslovnih automobila. AUTOFLOTA nudi fleksibilna i individualno prilagodljiva rješenja za svaki vozni park. Kroz proizvode i usluge koje nude, ideja im je ponuditi individualizirana rješenja usmjerena na osiguranje fleksibilnosti u mobilnosti klijenata i korisnika usluga. 

Sadržaj nastao u suradnji s AUTOFLOTA. 

New Report

Close