Otkrivamo lakši način realizacije stambenih kredita

Autor: Promo , 25. listopad 2023. u 21:59

Gotovo je “lutrija” pronaći odgovarajuću nekretninu, pa je ključno da pri tako važnom životnom koraku uskladite svoje mogućnosti sa što boljim uvjetima kreditiranja.

Ako sada kupujete ili gradite nekretninu, prvi faktor o kojem razmišljate je svakako kretanje cijena na tržištu i je li pravo vrijeme. Statistike govore da oni koji rješavaju svoje stambeno pitanje, a ne kupuju radi investicije, i dalje kupuju ili grade, jer osim mnogih ostalih faktora, imamo kronični nedostatak ponude novogradnje, zbog čega cijene i dalje ne padaju.

Gotovo je “lutrija” pronaći odgovarajuću nekretninu, pa je ključno da pri tako važnom životnom koraku uskladite svoje mogućnosti sa što boljim uvjetima kreditiranja.

Hrvatska trenutno među zemljama s najjeftinijim kreditima

Iako su kamatne svugdje u svijetu narasle, jer je vrijeme niskih kamata nepovratno prošlo, Hrvatska je trenutno među zemljama s najnižim kamatama. Amerikanci već dugo plaćaju preko 6%, srednja i istočna Europa ide prema 9%, a čak je i Njemačkim građanima stopa na stambene kredita prešla 5%.

Dobre kamatne stope kreću se oko 4%

U drugom valu podizanja kamatnih stopa ovog ljeta, kamatne stope u našim bankama prešle su u raspon od 4-5%. Pozitivna stvar je da su sada kod svih fiksne i to za cijelo vrijeme trajanja, što je sigurnost koju smo inače plaćali više od promjenjivih ili kombiniranih kamatnih stopa.

Za dobro pripremljene klijente nerijetko, još uvijek možemo postići kamatne stope ispod 4% što je zapravo niže od osnovne cijene novca, jer je EURIBOR trenutno na 4,1%.

Istovremeno, to je i znatno niže od razine inflacije, pa možemo reći da se naši klijenti kreditiraju po vrlo prihvatljivim uvjetima – zaključuje Dražen Horvat, direktor kreditnog posredovanja Pro grupe.

Građani u stresu pri odabiru kredita

Česta je iluzija da klijenti mogu birati banku, a zapravo velika razlika među bankama oko uvjeta odobrenja kredita određuje koja će banka biti optimalan izbor.

Bitne razlike su u procjeni kreditne sposobnosti, iznosu kojeg možete dobiti u različitim bankama s istom plaćom, procjeni nekretnina, obvezama prijenosa plaće, osiguranjima te drugim (ne)fleksibilnostima. Još su veće razlike kod kredita za izgradnju. Te detalje klijent ne može znati sve do faze kada je prečesto već kasno, napominje Horvat iz Pro grupe i predlaže građanima bolje rješenje.

Nema potrebe za lutanjem po bankama

Umjesto obilaženja poslovnica banaka u potrazi za optimalnim kreditom, javite se Pro grupi.

Za krajnjeg korisnika analiza i kompletno posredovanje potpuno je besplatno, jer se kao ovlašteni vanjski kanal naplaćuju isključivo od banaka, prema dobro poznatom poslovnom modelu iz Europe.

Kroz 20-godišnje iskustvo u bankarstvu oformili su vrhunski tim od 30 specijalista sačinjen od iskusnih bankara – posrednika i kolega iz podrške, koji vas stručno vode kroz cijeli proces kreditiranja.

Od prve ideje, preko usklađenja nekretnine, pa sve do isplate kredita.

Najvrjednija je upravo njihova analiza za uvjete gotovo svih banaka, koju nude putem online i offline kanala građanima cijele Hrvatske.

Prošle su godine za 7 partnerskih banaka obradili i proslijedili 1250 kredita, a ove godine očekuju završiti sa 1800, što je više nego brojke nekih velikih banaka!

Najčešće točke odbijanja kredita i razlike među bankama

1. Procjena kreditne sposobnosti – u izračun kod nekih ne ulaze dodaci na plaću, paušalni obrtnici se različito tretiraju

2. Procjena nekretnine i “iznenađenja” – zbog loše pripreme, procjena često premala ili uopće ne prolazi zbog (ne)legalnosti

3. Gradnja nekretnine – moguća uz zamjensku, ali i bez zamjenske nekretnine – na buduću vrijednost

Brzi koraci do kredita uz Pro grupu

1. Provjera nekretnine i izračun
kreditne sposobnosti za više banaka (Pro grupa)

2. Kompletiranje papirologije za odabranu banku (Pro grupa)

3. Slanje predmeta u banku i pokretanje procjene nekretnine (Pro grupa)

4. Odobrenje i isplata kredita
(Odabrana banka)

 

Organizator
Glavni partner
Partner
Partner

New Report

Close