Smart Industry
Promo

Omega Software pokrenula Scrum master akademiju 

Obavezni dio svake od radionica je diskusija o teškim pitanjima i najboljim pristupima rješavanju problema koje naši Scrum masteri i njihovi timovi imaju u praksi.

Promo
21. srpanj 2022. u 11:44
FOTO: Press

Kao što znate, u Omegi se već dvije godine agilno transformiramo. U tom smo periodu napravili stvarno puno, od prvih dječjih koraka ulaženja u Scrum do točke gdje smo trenutno, u kojoj devet Scrum timova aktivno živi agilni razvoj. Na to smo jako ponosni i pozivamo vas da nas i dalje pratite na tom putu!

Scrum mastere i Product ownere želimo razvijati kao ekspertne grupe koje će unaprjeđivati agilni pristup poslu. Pri tome im želimo dati poticaj i podršku da samostalno testiraju vlastite ideje i ideje timova u kojima djeluju. Scrum masteri u Omegi ne staju samo na podučavanju teorije i prakse Scruma, već pomažu i u stvaranju okruženja u kojem svi članovi tima imaju priliku za rast i razvoj i sudjeluju u izgradnji budućnosti koje žele biti dio.

'The mediocre teacher tells. The good teacher explains. The superior teacher demonstrates. The great teacher inspires.'

– William Arthur Ward

Jedan korak prema toj budućnosti je kontinuirana izgradnja kompetencija naših Scrum mastera pa smo tako pokrenuli Scrum master akademiju. Postoji direktna korelacija između stupnja zrelosti i kompetentnosti Scrum mastera i napretka/uspjeha implementacije Scruma u organizacijama.

Tako naši Scrum masteri kroz niz radionica s kolegama iz Agilista (Ana Roje Ivančić i Ognjen Bajić) prolaze brojne zanimljive teme, a ovo su samo neke od njih:

  • Istraživanje događaja u Scrumu (Deep dive into Scrum events)
  • Evolucija Scrum mastera
  • Ciljevi proizvoda i ciljevi Sprinta
  • Zašto je razrada Product Backloga (Refinement) najvažnija sporedna aktivnost Sprinta?
  • Uloga Scrum Mastera u razvoju Product Ownera i Developera

Obavezni dio svake od radionica je diskusija o teškim pitanjima i najboljim pristupima rješavanju problema koje naši Scrum masteri i njihovi timovi imaju u praksi. Ovdje dolazi do izražaja sinergija znanja i vještina svih Omeginih Scrum mastera (Klaudia Teković, Nika Regina i Martina Herhuter) koje spajamo s iskustvom i vođenjem naših mentora. Oni zajedno oblikuju eksperimente koje provode u svakodnevnom radu i tako osiguravaju uspješna rješenja najbolje prilagođena svakoj pojedinačnoj situaciji.

Jedva čekamo buduće radionice na Scrum master akademiji, a planiramo uskoro pokretanje i Product owner akademije!

 

New Report

Close