Objavljeni TOP 5 Poslodavci Partneri za 2020. godinu: U korona krizi je najisplativije ulagati u ljude

Autor: PD VL native tim , 14. listopad 2020. u 14:00
Foto: Press

Vodeća konzultantska kuća SELECTIO ove godine obilježava 15 godina projekta Certifikat Poslodavac Partner, pokrenutog radi promoviranja izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima.

SELECTIO je objavio listu TOP 5 Poslodavaca Partnera za 2020. godinu. Na prvom mjestu liste nalazi se INA, drugo mjesto dijele Atlantic Grupa, Erste banka i Zagrebačka pivovara, a listu zaključuje JGL. To su tvrtke koje su u protekloj godini postigle najviše ocjene prilikom certifikacije njihovih HR procesa. U razdoblju pandemije koronavirusom pokazale su razvijenost i agilnost svojih HR sustava i procesa, pravodobno su se prilagodile i dodatno digitalizirale svoje HR procese te zaposlenicima osigurale alate potrebne za rad u novim uvjetima. Uspostavile su kanale krizne komunikacije, pružale podršku svom leadershipu, a na prvo mjesto stavile fizičko zdravlje i sigurnost zaposlenika. Stoga su te tvrtke i nositeljice priznanja Izvrsnost u izazovima koje SELECTIO dodjeljuje od travnja ove godine.

Vladimira Senčar Perkov

Prva na listi, INA svoju najveću snagu vidi upravo u svojim radnicima, pa kontinuirano ulaže u područje upravljanja ljudskim resursima.

– Fokusirani smo na njihovu dobrobit, s naglaskom na usklađenje privatnog i poslovnog života, kao i na njihovu motivaciju za koju smatramo da je ključ uspjeha. Surađujemo s našim poslovnim jedinicama i radnicima te prema njihovim potrebama kreiramo rješenja koja struka prepoznaje i nagrađuje iz godine u godinu. Kroz platformu beneFIT osigurali smo niz pogodnosti koje doprinose zdravlju i dobrobiti. Ove smo se godine morali suočiti s dodatnim izazovima u radu izazvanima pandemijom koronavirusa. Naši fleksibilni oblici rada pomogli su nam u brzoj prilagodbi radu na daljinu, a i ranije su nam omogućavali privlačenje, zapošljavanje i zadržavanje talenata. Posjedujemo i tradiciju  internog dijeljenja znanja i iskustva među kolegama i suradnicima. Putem naše INA Akademije, interne platforme za prijenos znanja, sustavno pristupamo razmjeni znanja iz raznih područja, a od toga nismo odustali ni u pandemiji već smo je prebacili na virtualne kanale. Zadovoljstvo nam je što smo prepoznati kao vodeći poslodavac te nam je čast biti u TOP 5 Poslodavaca Partnera. Nastavit ćemo razvijati područje upravljanja ljudskim resursima jer želimo pozitivno i motivacijsko radno okruženje za naše radnike, istaknula je Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa u Ini.

Mojca Domiter

U Atlantic Grupi su vrlo zadovoljni što su opet u TOP 5 Poslodavaca Partnera.

– Svake godine, bez zadrške, dajemo na reviziju procedure, programe i inicijative koje provodimo kao tim za Ljude i kulturu, sa željom da dobijemo temeljit i nezavisan uvid u njihovu kvalitetu. Ovo je već drugi put zaredom da smo ostvarili ukupnu ocjenu izvrsnosti od 99% na svim tržištima na kojima poslujemo, što nas stavlja u sam vrh Poslodavaca partnera u regiji. Vjerujemo kako je upravo otvorenost za različite perspektive i mišljenja ključan sastojak uspjeha u postizanju izvrsnosti u Atlanticu, te čestitamo svim kompanijama koje jednako uspješno podižu ljestvicu u kvaliteti brige za ljude, vrijednosti i kulturu, rekla je Mojca Domiter, izvršna direktorica za Ljude i kulturu u Atlantic Grupi.

Maja Crnjak

Zadovoljni su i u Erste banci te ističu kako je i za njih 2020. godina zahtjevna i izazovna.

– Iako se ovaj certifikat odnosi na prošlu godinu, toliko se stvari i promjena dogodilo tijekom 2020. godine da je nemoguće ne spomenuti ih. Brzina i snaga prilagodbe novim okolnostima koju su naši zaposlenici pokazali tijekom 2020. godine nešto je što nas čini uistinu ponosnima, a naš posao je olakšavati im tu prilagodbu. Tijekom 2019. godine intenzivno smo radili na digitalizaciji nekih procesa kao i na novim kompetencijama potrebnim za budućnost, a to se pokazalo kao dobra priprema za sve što nas je u 2020. godini dočekalo. Pred nama je jedno novo razdoblje i vjerujemo da možemo biti njegovi kreatori. Baš iz tog razloga smo pokrenuli platformu #radimpametno koja se bavi novim načinima rada u svim bitnim segmentima, rekla je Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala Erste banke.

Jadranka Sakoman

Poslodavac Partner je i Zagrebačkoj pivovari iznimno važno priznanje, jer potvrđuje kvalitetu rada kada je u pitanju briga o zaposlenicima. Ova je godina zbog pandemije koronavirusa i potresa u Zagrebu, i za ovu tvrtku bila posebno zahtjevna.

– Brzo smo se prilagodili i osigurali maksimalnu zaštitu zdravlja zaposlenika i sigurne radne uvjete. Našim smo kolegama na raspolaganje stavili psihologe, nutricioniste te fitness stručnjake, osigurali mogućnost korištenja kompanijskih automobila, umjesto javnog prijevoza, te organizirali obroke u proizvodnji s ciljem smanjenja rizika širenja zaraze. Takva brza prilagodba ne bi bila moguća bez kontinuiranog strateškog pristupa HR praksama unutar naše kompanije. Zato smo već godinama prepoznati kao top kompanija koja brine o svojim zaposlenicima. Zanimljivo je za istaknuti da su nam ovu godinu obilježile i nove korporativne vrijednosti među kojima je i vrijednost Ljudi su nam uvijek na prvom mjestu. Pazimo na naše kolege i jedni na druge, a to se posebno osjeća u ovim novim okolnostima. Kako bismo i dalje bili jedni uz druge i u remote worku, dodatno smo pojačali intenzitet interne komunikacije, a kao znak pažnje, kolegama smo poklonili i personalizirane gajbice. One su mali simbol zahvale našim kolegama koji su opet pokazali da su najbolji kad je najteže, kaže  Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare.

Mislav Vučić

Pandemiji su se brzo prilagodili i uskladili planove i poslovanje s novonastalom situacijom i u farmaceutskoj tvrtki JGL koja se u poslovanju vodi politikom raznolikosti i jednakih mogućnosti koja se osigurava i potiče u različitim područjima, uključujući zapošljavanje, uvjete rada i napredovanje u karijeri. Unatoč izazovnim vremenima, nastavili su zapošljavati i ulagati u zaposlenike te nagrađivati ih, a zadržali su i visinu plaća i povećali benefite.

– Intenzivno smo radili na razvojnim planovima i usavršavanju kompetencija postojećeg kadra, certificiranju prve generacije mentora koji dijele znanja sa zaposlenicima, a pokrenut je i niz inovativnih modela u dijelu digitalne komunikacije sa željom da se svaki djelatnik osjeća sigurno, informirano i može dati najbolje od sebe u datim okolnostima, a da pritom ostane zdrav i zaštićen.

New Report

Close