Natječaj za upis na doktorski studij – akademska godina 2024./2025. Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Autor: Promo , 29. travanj 2024. u 08:00

Doktorski program na EFRI-u je vodeći u Republici Hrvatskoj po primjeni skandinavskog oblika doktorskog rada.

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci (EFRI) raspisan je novi natječaj za upis na doktorski studij Ekonomija i poslovna ekonomija za akademsku godinu 2024./2025. Doktorski program na EFRI-u je vodeći u Republici Hrvatskoj po primjeni skandinavskog oblika doktorskog rada. Skandinavski oblik doktorskog rada omogućuje doktorandu da se kroz studij isključivo fokusira na znanstveni rad, odnosno na istraživanje i publiciranje tri znanstvena rada u svjetski priznatim časopisima.

U program doktorskog studija je uključeno više od pedeset potencijalnih mentora s EFRI-a, što omogućuje uparivanje s najprikladnijim mentorom za provođenje istraživanja iz područja ekonomije i poslovne ekonomije. Podupiru se i interdisciplinarna istraživanja i međunarodna suradnja, jer je osim mentora iz matične institucije, moguć i odabir mentora iz široke mreže partnerskih institucija iz zemlje i inozemstva. Doktorski studij na EFRI-u, osim odlične prilike za akademsku izvrsnost, pruža i prilike za usavršavanje analitičkih vještina i kritičkog razmišljanja.

Tijekom doktorskog studija EFRI sustavno podupire razradu istraživačke ideje, oblikovanje i prezentiranje istraživačkih interesa doktoranada kroz radionice, znanstvene kolokvije i doktorske konferencije. Doktorandima se nudi prilika aktivne akademske rasprave i prilika za učenje kroz sve tri godine studija. EFRI godišnje upisuje najviše deset doktoranada koji pohađaju ukupno šest predmeta, tri obvezna i tri izborna. S obzirom na tako mali broj doktoranada i predmeta, omogućena je individualizacija nastavno-istraživačkog procesa, kojim se razvijaju istraživačke kompetencije doktoranada u odabranom, uskom području istraživanja. Osim toga, EFRI omogućuje suvremene metode praćenja aktivnosti u sklopu programa, pa je tako moguće sve nastavne aktivnosti pratiti i izvršavati hibridno (uživo ili on-line), a većinu predavanja je moguće pratiti i on demand. Naravno, za izborne radionice iz statističkih i ekonometrijskih metoda potiče se participacija in situ. Doktorandi imaju priliku prisustvovati na organiziranim formalnim i neformalnim godišnjim okupljanjima s kolegama doktorandima i EFRI alumnijima, kao i na tradicionalnoj EDT konferenciji koja se jednom godišnje organizira u Opatiji, gdje imaju priliku prezentirati rezultate istraživačkog rada i umrežavati se s kolegama iz akademske i poslovne zajednice.

Naposljetku, EFRI nudi mogućnost priznavanja prethodnog učenja, primjerice priznavanja dijela ECTS bodova stečenih kroz magisterij znanosti ili sveučilišni specijalistički studij.

Rok za prijavu je 19. srpnja 2024. godine, a program započinje 1. listopada 2024. godine. Uvjete natječaja i način prijave provjerite na službenim stranicama Ekonomskog fakulteta u Rijeci ili klikom ovdje.

New Report

Close