Naplatite svoje proizvode i usluge bilo kad i bilo gdje – pretvorite pametni telefon u POS uređaj

Autor: PD VL native tim , 11. svibanj 2023. u 12:11
Foto: ECC SoftPOS prihvaća sve vrste beskontaktnog plaćanja, pa čak i ona koja uključuju autorizaciju PIN-om

Za prihvat svih vrsta beskontaktnog kartičnog plaćanja potreban je samo Android telefon ili tablet i sklopljen Okvirni ugovor o prihvaćanju platnih transakcija s kartičnom kućom Erste Card CluB.

Za sve poduzetnike čija je priroda posla terenska, kao i za sve ostale kojima je potrebna brza i jednostavna naplata usluga na bilo kojem mjestu, Erste Card Club nudi inovativnu besplatnu aplikaciju – ECC SoftPOS. Radi se o softverskom rješenju koje pametne telefone pretvara u mobilne POS uređaje. Tako je trgovcima i malim poduzetnicima za prihvat beskontaktnog kartičnog plaćanja potreban samo Android telefon ili tablet.

S obzirom na to da podržava tehnologiju PIN-on-glass, aplikacija omogućuje prihvat svih vrsta beskontaktnog plaćanja (Diners Club, Visa, Mastercard), uključujući i ona plaćanja za čiju je autorizaciju potreban PIN. Kako bi se SoftPOS aplikacija mogla instalirati, potrebno je na uređaju imati sustav Android 9.0 (ili noviji), pristup internetu i NFC čitač.

Aplikacija ima niz olakšavajućih funkcionalnosti za jednostavnije poslovanje, a zanimljivo je i da osim jednokratnog kartičnog plaćanja, omogućuje i obročnu prodaju. Sam račun može se preuzeti preko QR koda.

“ECC SoftPOS predstavlja proizvod koji ne zahtijeva korištenje POS kartične tehnologije, već je korisniku dovoljan samo njegov Android telefon ili tablet, a kojeg ionako koristi i ima uz sebe. Ovo mu omogućuje da svoje proizvode ili usluge naplati na bilo kojem mjestu, odnosno da ga koristi tijekom određenog razdoblja, primjerice tijekom sezone.“, rekla je Anita Markota Štriga, članica Uprave Erste Card Cluba.

Beskontaktna plaćanja već su neko duže vrijeme u uzlaznoj putanji, no globalna pandemija dodatno je ubrzala proces razvoja te ih kao jedan od većih prioriteta u poslovanju gurnula u prvi plan. No, osim što je takav način naplate sam po sebi praktičniji u odnosu na plaćanje gotovinom, na hrvatskom tržištu posebno je izazvao interes otkako koristimo Euro. Brojne kovanice mnogima su se pokazale nepraktične pa se sve više korisnika odlučuje za kartično plaćanje.

Tako se SoftPOS pokazao posebno pogodan za mobilne djelatnosti poput dostavnih službi, transporta, taksija, terenske prodaje poput prodaje „od vrata do vrata“, osiguranja, turističkih usluga i slično. Prirodnu nišu pronašao je i u ugostiteljstvu gdje mjesto prodaje može biti doslovce bilo gdje – uz stol gostiju, na plaži, festivalu, u hotelskoj sobi…

Važno je naglasiti i da je SoftPOS u skladu sa svim međunarodnim standardima i specifikacijama kartičarskih organizacija (Discover (Diners Club), Visa, Mastercard) koje su ga potvrdile i certificirale, čime je i pružateljima usluga i korisnicima zajamčena visoka razina sigurnosti svake transakcije.

Za korištenje aplikacije potrebno je s Erste Card Clubom potpisati Okvirni ugovor o prihvatu kartica, instalirati je s Google Storea na Android uređaj i potom se registrirati unosom korisničkih podataka primljenih e-mailom od Erste Card Cluba.

Sadržaj nastao u suradnji s Erste bankom

New Report

Close