Mladi stručnjaci uče kako biti uspješni lideri

Autor: Promo , 21. ožujak 2023. u 07:00
Do sada je program završilo više od 820 polaznika iz raznih industrija i profila tvrtki/PD

Kontinuirano učenje i usavršavanje potrebnih vještina zaposlenika ključni su elementni za razvoj svake tvrtke.

Kontinuirano učenje i usavršavanje potrebnih vještina zaposlenika ključni su elementni za razvoj svake tvrtke.

Prepoznati kao velik potencijal unutar svojih tvrtki, mladim stručnjacima nudi se mogućnost za poslijediplomsko obrazovanje i stručno usavršavanje. No, često im nedostaje praktično iskustvo i prilika za razvoj i učenje od iskusnih lidera.

AmCham Talents program je osmišljen kao komplementaran standardnim obrazovnim programima na način da doprinosi profesionalnom razvoju i razvoju “mekih vještina” mladih stručnjaka kroz niz interaktivnih predavanja koja drže uspješni hrvatski i inozemni menadžeri i istaknuti poslovni lideri s opsežnim iskustvom u poslovanju.

“Ovim programom AmCham doprinosi razvoju budućih poslovnih lidera koji će svojim znanjem doprinijeti hrvatskom gospodarskom napretku. Mladim ljudima se programom daje pristup vodećim poslovnim ljudima Hrvatske i regije iz čijeg iskustva i znanja imaju prilike učiti.

Jednako tako, program širi mrežu kontakata polaznika unutar kruga svojih kolega, visoko motiviranih budućih donositelja odluka iz različitih sektora”, izjavila je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore.

Predavanja su vrlo interaktivna te je naglasak na osobnim iskustvima i diskusiji. Do sada je program završilo više od 820 polaznika iz raznih industrija i profila tvrtki.

“Potreba za podrškom mladima snažnija je nego ikad. Mi to prepoznajemo i uvijek našim talentima dajemo priliku da dodatno izbruse poslovne vještine. Sve što nauče na AmCham Talents programu i primijene u radu u banci, pridonosi našoj konkurentnosti i ekspertizi.

Podržavamo izvrsnost i želimo je prakticirati svakoga dana, stoga su prilike poput ove od nemjerljivog značaja i za našu organizaciju,” rekla je Liana Keserić, predsjednica Uprave Raiffeisen banke, platinastog sponzora programa.

“AmCham Talents program izvrsna je prilika za mlade talentirane ljude da unaprijede svoje vještine snalaženja u izazovima na koje svakodnevno nailaze u svojim poslovnim okruženjima.

Upijanje znanja od stvarnih lidera neprocjenjivo je iskustvo u stvaranju sposobnih, odlučnih i kompetentnih ljudi koji će uskoro donositi važne poslovne odluke. HPB je ponosna što ima mogućnost podržati jedan takav hvalevrijedan program koji u konačnici doprinosi razvoju hrvatskog gospodarstva,” dodao je Marko Badurina, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke.

U sklopu jedanaeste generacije programa koja je počela jučer, predavanja će održati: Hrvoje Ćosić, direktor, Aircash; Krešo Perica, direktor, Kyndryl; Adrian Ježina, izvršni direktor, Telemach Hrvatska; Tatjana Skoko, Manufacturing Industry Director CEE, Microsoft; Ivan Bartulović, član Uprave za ljudske potencijale, Hrvatski Telekom; Hrvoje Krstulović, predsjednik Uprave, Blitz-Cinestar; Marko Mintas, President Adria, Country Manager Consumer Brands Slovenia, Henkel i Helena Schmidt, partner, Deloitte.

“Ključ vrhunskih rezultata leži u sposobnosti razvijanja i motiviranja talenata, a osobito u prepoznavanju potencijala među mladim kolegama. Ulaganje u njihov razvoj ujedno je i ključan faktor dugoročne uspješnosti i konkurentnosti naše kompanije.

Vjerujemo kako je program AmCham Talents, koji omogućuje razmjenu iskustava uspješnih lidera i mladih perspektivnih poslovnih ljudi, idealan za obostrano unapređenje znanja i profesionalnih vještina,” zaključila je Anita Pejić Ilišević, direktorica pravnih poslova, Henkel.

Više informacija o programu dostupno je na web stranici Američke gospodarske komore www.amcham.hr.

New Report

Close