MEEZA pustila u pogon podatkovni centar snage 4.9 MW-a u Katru unutar samo 14 mjeseci zahvaljujući Vertiv™ integriranim modularnim rješenjima 

Autor: Promo , 24. veljača 2023. u 13:30
Foto: Vertiv

Vertiv je odabran od strane MEEZE zahvaljujući ekspertizi tvrtke u pružanju end-to-end rješenja podatkovnih centara prema najvećim industrijskim standardima.

Vertiv (NYSE: VRT), globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja objavio je kako je pružio podrški tvrtki MEEZA, poznatom end-to-end pružatelju IT servisa i rješenja čiji je glavni cilj transformacija života stanovnika Katara u cilju dizajna, izgradnje te instalacije novih podatkovnih centara u Kataru. Vertiv je odabran od strane MEEZE zahvaljujući ekspertizi tvrtke u pružanju end-to-end rješenja podatkovnih centara prema najvećim industrijskim standardima.

U posljednjih 14 godina, MEEZA je kao najveći pružatelj usluga podatkovnih centara omogućila širok spektar upravljanih IT servisa i rješenja, uz dodatak cloud rješenja te kibernetičkih usluga. Prema DataReportal Digital 2021 izvještaju, zabilježeno je 4.67 milijuna mobilnih veza te 2.88 milijuna korisnika interneta u Kataru u siječnju 2021. godine, gdje se digitalna okolina diljem zemlje ubrzano mijenja. Kako bi Katar nastavio svoj napredak prema digitalnoj transformaciji te ostao zemljom odabira za svjetske hyperscalerse, MEEZI je u ovom zadatku bio potreban snažan rast računalske snage, implementiran u vrlo kratkom roku. Kako bi se to ostvarilo, Vertiv je pomogao MEEZI proširivanjem kapaciteta podatkovnog centra za 4.9 MW u samo 14 mjeseci kroz cijeli proces od dizajna do puštanja u pogon, umjesto 22 mjeseca koja su inače potrebna za takve zahtjeve.

MEEZINI novi M-VAULT podatkovni centri koji pružaju cloud usluge kupcima ne samo u Kataru, nego u regiji i svijetu, izrađeni su koristeći Vertiv™ integrirana modularna rješenja (IMS) koji omogućavaju jednostavnu instalaciju kapaciteta u manjem vremenu naspram koliko bi bilo potrebno za izgradnju tradicionalnog podatkovnog centra zahvaljujući svojoj unaprijed dizajniranoj te prefabriciranoj prirodi. S vremenom izvedbe od 14 mjeseci, Vertiv je isporučio tri zgrade od čak 100 potpuno opremljenih prefabriciranih modula s integracijom kritične infrastrukture za napajanje, termalni menadžment te monitoring i tehnologiju nadzora – sustavi koji su dizajnirani da djeluju zajedno. Ovaj tip modularnih rješenja također pruža poslovnu agilnost, jer njima MEEZA može skalirati svojega usluge prema potrebama kupaca.

Novi podatkovni centri u bliskom su odnosu s agendom digitalne transformacije Katra koja je usmjerena prema „pametnijoj“ ekonomiji u skladu s Katarskom Nacionalnom vizijom 2030 (QNV 2030 – Qatar National Vision 2030), čiji je cilj da država postane društveno naprednija te sposobna održati svoj razvoj s visokim standardom života za svoje stanovnike do 2030. godine.

Vodeća rješenja na tržištu tvrtke Vertiv pomažu kupcima kao što je MEEZA u ostvarivanju ciljeva energetske efikasnosti, a to se ne mijenja ni u slučajevima kada oni postaju sastavnice u integriranim modularnim rješenjima. Kao primjer, Vertiv™ Liebert® EXL S1 neprekidni sustav napajanja (UPS) omogućava MEEZI energetsku efikasnost na razini do 99% u Dynamic Online načinu rada. Zahvaljujući svojim inteligentnim značajkama u paralelnom načinu rada, ovaj UPS može optimizirati efikasnost kod djelomičnih opterećenja, ostvarujući uštede zbog minimalnog gubitka energije. Dodatno, nastavljajući rad s Vertiv IMS servisima za provjeru te optimizaciju postavki sustava pomoći će MEEZI realizirati svoje dobitke na području energetske efikasnosti kroz cijeli životni vijek opreme. Time ne samo da je Vertiv odgovorio na izazov kratkog vremenskog roka, nego je pružio MEEZI pristup infrastrukturi i stručnjacima, uključujući i resurse lokalnih partnera. Zajednički rad s tvrtkom Vertiv pružio je ekspertizu unutar i izvan terena rada, u suradnji s inženjerima koji su se fokusirali na poseban dizajn i izgradnju u skladu s potrebama, dok su tehničari brinuli o instalaciji i integraciji za besprijekoran početak rada i optimalno puštanje u pogon.

Zahvaljujući naporu koju je je Vertiv pružio u smislu jedinstvenog rješenja, podrške pretprodaji, instalacijskih servisa te post-prodajnoj podršci, MEEZA je dobila mogućnost dodatno optimizirati i ubrzati svoju tržišnu strategiju. Projekt je dodatno rezultirao i uvećanjem prihoda te smanjenjem rizika instalacije.

“Kontinuirano smo fokusirani na pružanje financijski efikasnih IT rješenja i usluga koji će pomoći našim klijentima fokusirati se na srž svojeg poslovanja s podrškom u brzom skaliranju. U partnerstvu s globalnim liderima poput tvrtke Vertiv idemo korak naprijed prema našem cilju gdje donosimo najbolje od oba dvije kompanije u prvi plan katarskog tržišta. Regija Bliskog Istoka svjedoči velikim poslovnom pothvatima, a naš poslovni model želi pružiti optimalna, visoko efikasna i održiva rješenja manje cijene koja su jednostavna za skaliranje, kad god je potrebno. Bili smo u mogućnosti skalirati naše poslovanje i shodno tome postati preferirani dobavljač za cjelokupne internetske usluge, velike telekomunikacijske operatere, ISP-ove, vladine organizacije, velike tvrtke te obrazovne institucije diljem regije, i optimistično smo u pogledu lansiranja najnovijeg M-VAULTA gdje očekujemo da će brzina digitalne akceleracije diljem zemlje doživjeti eksploziju, izjavio je Fadi Nasser, glavni komercijalni direktor tvrtke MEEZA.

“Vertiv je oduvijek prvi po pitanju digitalne transformacije, podržavajući svoje kupce na inovativne načine u njihovim ciljevima, i sretni smo što smo završili još jedan projekt za tvrtku MEEZA kao jednog od naših dugotrajnih partnera i dobavljača. Sljedećih nekoliko godina preoblikovat ćemo digitalni okoliš Katara, i iznimno smo uzbuđeni biti dio njihovog puta transformacije. Naš portfelj rješenja za napajanje, hlađenje te IT infrastrukture i servisa, koja uključuju sve od cloud tehnologije do edge lokacija mreže, uvelike će pružiti podršku MEEZI u njihovoj misiji digitalizacije Katara kako bi pronašao svoje mjesto na globalnoj karti”, dodao je Pierre Havenga, direktor tvrtke Vertiv za regiju Bliskog Istoka i Afrike.

Idući koraci za MEEZU su povećanje operacija te proširenje na tržišta drugih zemalja s neusporedivim IT servisima i uslugama u sličnim područjima zahvaljujući pristupačnim troškovima, što će poboljšati digitalno iskustvo cijele regije.

Pročitajte više na projektima tvrtke Vertiv za MEEZU na Vertiv.com.

New Report

Close