Kako je tvrtka ASUS uspjela u kratkom roku privući pažnju poslovnih korisnika?

Autor: PROMO , 28. ožujak 2023. u 15:18

U posljednje vrijeme, sve se češće spominju poslovna prijenosna i stolna računala ASUS. Čime je privukla pažnju i kako je tvrtka ASUS postala jedna od najzanimljivijih tema u domaćoj poslovnoj zajednici?

Čak i ako ne pratite IT scenu, za tvrtku ASUS sigurno ste čuli. Iako spada u sam svjetski vrh proizvođača prijenosnih računala za kućne korisnike i među najprodavanije brendove kod nas, kada je riječ o uređajima za poslovnu upotrebu stvari su, do nedavno, stajale nešto drugačije. A onda je tvrtka ASUS promijenila pristup i tu priča postaje zanimljiva.

Niz mudrih poteza

Za seriju tankih i laganih prijenosnih računala ASUS Zenbook ili za modele ROG namijenjene gejmerima vjerojatno ste čuli, ali serija ExpertBook nije tako poznata. S jedne strane, to i ne čudi jer je namijenjena poslovnim ljudima, a ne najširem krugu korisnika, a s druge strane, do prije nekoliko godina bila je i malo zastupljena na našem tržištu. U želji da zauzme što bolju poziciju, tvrtka ASUS povukla je nekoliko mudrih poteza i uspjela se nametnuti unapređujući svoju ponudu u oblastima koje su potencijalnim kupcima bile najzanimljivije.

Kvalitetni proizvodi kao osnova

Na samom početku, jedno je bilo sigurno. Kad je u pitanju kvaliteta izrade, prijenosna računala ExpertBook i stolna računala ExpertCenter namijenjena poslovnim korisnicima po mnogo čemu bila su u samom vrhu. Kako sve ne bi ostalo na priči, tvrtka ASUS je za sve svoje poslovne uređaje osigurala certifikat o izdržljivosti po vojnim standardima, što jamči i njihovu dugotrajnost. To potkrepljuje i trogodišnje jamstvo za sve poslovne uređaje, a ono po čemu je tvrtka ASUS jedinstvena jest trogodišnje jamstvo i na baterije u prijenosnim računalima. S obzirom na to da većina nudi samo jednu godinu jamstva za baterije, jasno je kakav je pozitivan iskorak tvrtka ASUS napravila.

Proširena ponuda i umjetna inteligencija

Ograničen broj modela na domaćem tržištu ponekad je otežavao potencijalnim kupcima naći ono što im odgovara pa je tvrtka ASUS odnedavno značajno proširila ponudu i kod nas. Sada se u ponudi mogu naći i prijenosna računala prilično rijetkih mogućnosti. Na primjer, postoji više modela računala ExpertBook s modulom SIM pa više niste ovisni o mreži WiFi i možete raditi gdje god se zateknete, a tu je čitač kartica Smart za financijske institucije i državne organe.

Jedna od velikih prednosti tvrtke ASUS jest i brzo usvajanje novih tehnologija. Tako je među prvima predstavila prijenosna računala koja koriste prednosti umjetne inteligencije što će poslovnim korisnicima omogućiti brži i efikasniji rad uz značajnu uštedu vremena.

Servis po mjeri korisnika

Poznato je kako se poslovni korisnici teže odlučuju na promjenu brenda, prije svega zbog dobro uhodane suradnje i poznavanja servisnih procedura. Zato je tvrtka ASUS morala otići korak dalje pa nudi mogućnost produženja jamstva do čak pet godina, ali i servisnu uslugu Pick-up-and-return koja podrazumijeva dolazak kurira koji će preuzeti i vratiti uređaj kada ga je potrebno odnijeti u servis. Naravno, ovo je za korisnika potpuno besplatno. Poslovnim korisnicima svaka je minuta dragocjena pa tvrtka ASUS nudi i uslugu Next Business Day On-site Response koja podrazumijeva dolazak servisera i popravak na licu mjesta prvog radnog dana nakon prijave kvara. Ovime se drastično skraćuje vrijeme popravka i omogućava maksimalno efikasan rad zaposlenih, bez dužih zastoja.

Sigurnost na vrhunskom nivou

Sigurnost podataka poslovnim je korisnicima od ključne važnosti pa ne čudi što je tvrtka ASUS u svojim uređajima namijenjenim ovoj ciljnoj grupi implementirala brojne hardverske i softverske sigurnosne mjere. Praktično sve što očekujete od poslovnog uređaja, kada se radi o sigurnosti, možete naći u prijenosnim računalima ExpertBook i stolnim računalima ExpertCenter.

Osnova za daljnji rast

I tako, od gotovo nevidljive, tvrtka ASUS za kratko je vrijeme postala zapažen igrač na domaćem tržištu poslovnih računala. Zdrava osnova i inovativni proizvodi jamče daljnji rast. Kompletnu ponudu ASUS poslovnih računala možete vidjeti pritisnete li poveznicu www.asusplus.hr.

New Report

Close