Isprobajte Scenario Planning i neizvjesne situacije pretvorite u prilike

Autor: Promo , 24. siječanj 2023. u 06:39
Foto: COTRUGLI Business School

Prijavite se na dvodnevno predavanje Scenario Planning koje će održati Anthony J. Evans na poslovnoj školi COTRUGLI 3. i 4. veljače.

Planiranje scenarija vjerojatno je najbolja stvar koju možete učiniti kako biste dugoročno usmjerili svoju organizaciju i/ili svoj osobni razvoj. Ono vam pomaže predvidjeti sve potencijalne prepreke i ograničenja i postaviti čvrste temelje za budućnost bez iznenađenja.

Identificirajte sve „stvarnosti“ kroz dvodnevno interaktivno predavanje Scenario Planning koje će održati Anthony J. Evans na poslovnoj školi COTRUGLI, 3. i 4. veljače 2023. godine.

Kroz ovo predavanje naučit ćete prepoznati pokretačke snage koje utječu na budući poslovni kontekst, razmotriti današnje implikacije, suočiti s neizvjesnošću i postati sigurniji u volatilnom okruženju, te iskusiti EMBA program na vodećoj poslovnoj školi u jugoistočnoj Europi koja okuplja više od 2400 alumnija.

Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu registraciju, a prijaviti se možete ovdje.

Planiranje budućnosti kao temelj uspjeha

U osnovi, planiranje scenarija usredotočeno je na dugoročno usmjerenje i konkurentno pozicioniranje na tržištu, kako za tvrtke, tako i za pojedince. Ono postavlja temelje za razvoj strategije, a glavna mu je svrha identificirati što je pred namapredvidjeti sve prepreke koje će organizacija ili pojedinac morati prevladati kako bi krenuli naprijed.

To je zapravo način pripreme za različite situacije koje se mogu dogoditi kao rezultat promjena u poslovnom okruženju, a pomoći će vam u kretanju kroz ili oko potencijalnih poremećaja u industriji.

Primjerice, farmeri koriste planiranje scenarija kako bi predvidjeli kakva će biti žetva, što im pomaže u predviđanju prodaje, ali i budućih ulaganja, dok, vojne institucije koriste planiranje scenarija u svojim operacijama kako bi se nosile sa svim malo ili više vjerojatnim situacijama, predviđajući posljedice svakog događaja. U ovom slučaju planiranje scenarija doslovce znači razliku između života i smrti.

(Ne)Planiranje scenarija neće imati tako dalekosežne posljedice za vašu organizaciju ili vaš osobni razvoj, ali, ako se ne napravi kvalitetno, riskirate otvaranje vrata povećanim troškovima i opasnostima, kao i propuštenim prilikama.

Foto: Anthony J. Evans, predavač na COTRUGLI Business School

Upoznajte predavača – Anthony J. Evans

Anthony J. Evans je profesor ekonomije sa specijalizacijom za podučavanje ekonomije menadžmenta na MBA i Executive MBA razini. Predaje na COTRUGLI Business School, ESCP Europe Business School, Danube University i Helsinki School of Economics. Objavio je niz akademskih i poslovnih članaka te je autor knjige „Markets for Managers“. Član je MOC Affiliate Faculty na Institutu za strategiju i konkurentnost na Harvard Business School, a također i član Komisije monetarne politike na Institutu ekonomskih poslova. Doktorat iz ekonomije stekao je na George Mason University u SAD.

COTRUGLI – sinonim za premium poslovnu edukaciju

Poslovna škola COTRUGLI sinonim je za poslovnu izvrsnost i rezultate, a slovi za vodeću poslovnu školu u jugoistočnoj Europi. Tome u prilog govori i AMBA akreditacija koju posjeduje svega 300 škola u svijetu, što čini manje od dva posto škola u ukupno 70 zemalja. MBA diplomu do sada je steklo 2400 polaznika,što predstavlja najveću MBA alumni zajednicu u regiji, a kroz korporativne programe akademije prošlo je više od 20.000 top menadžera. Ono što školu čini posebnom je vrhunski tim inozemnih predavača, koji su istovremeno konzultanti koji rade za neke od najvećih organizacija u svijetu. 

Prijave za upis u 20. generaciju Executive MBA programa i dalje su u tijeku. Provjerite upisne pogodnosti i prijavite se!

New Report

Close