I u krizi, METIS raste i ostvaruje rekordne rezultate

Autor: Objava za medije , 28. prosinac 2021. u 13:22
Foto: Davor Zunic / Fotofaktor.com

Riječki METIS d.d., jedno od najstarijih i danas ujedno među najvećim poduzećima za gospodarenje otpadom i oporabu sekundarnih sirovina u Hrvatskoj, poslovnu 2021. završava s rekordnim poslovnim rezultatom.

Ukupni su prihodi premašili 330 milijuna kuna, što je gotovo 25 posto više od ostvarenja u prethodnoj poslovnoj 2020. godini, pri čemu je ostvarena dobit prije oporezivanja 55 posto veća u odnosu na godinu ranije. Sve to realizirano je uz zadržavanje jednakog broja od 200-ak zaposlenih. Zaposlenicima su isplaćene tijekom poslovne 2021. maksimalne prigodne nagrade, uskrsnica te božićnica, što je za mnoge od njih, upravo s isplatom u prosincu, i znatno više od 13. plaće.

Osim dobrog poslovanja, METIS d.d. krasi još jedna specifičnost za hrvatske prilike – uspješna privatizacija i sudjelovanje malih dioničara, većinom nekadašnjih i sadašnjih djelatnika, u odlučivanju te sinergija suvlasničkog djelovanja s većinskim vlasnikom, C.I.O.S. Grupom, najvećom grupacijom za gospodarenje otpadom u Hrvatskoj i regiji, koja upravo ove godine proslavlja 30 godina uspješnog poslovanja.

METIS d.d., osnovan je prije 73 godine, točnije 1948., djeluje u četiri županije sa razgranatom infrastrukturom te postrojenjima za odvojeno sakupljanje i materijalnu oporabu različitih vrsta otpadnih materijala, izgrađenim prema zahtjevnim europskim standardima.

Uspješan trend pozitivnog poslovanja METIS-u je potvrđen je i nagradom „Zlatna kuna“ za najbolju srednju tvrtku na području Primorsko-goranske županije u poslovnoj 2020., godini u kojoj su ustrajnost i proaktivnost te fleksibilnost potvrdili kvalitetu METIS-ove poslovne politike. METIS-u ovo nije prva nagrada Zlatna kuna HGK ŽK Rijeka, ali je nagrada koja je, upravo zbog godine koja je, najblaže rečeno, bila osobito izazovna i vrlo neizvjesna, obvezuje i za iduća poslovna razdoblja.

Uprava i Nadzorni odbor, podržavajući dosadašnje aktivnosti, vjeruju u daljnju uspješnu i kvalitetu sinergiju zaposlenika i vodstva tvrtke, za mnoge uspjehe i u budućim vremenima.

New Report

Close