Generali proglasio pobjednike SME EnterPRIZE natječaja u održivosti u Hrvatskoj

Autor: Promo , 26. rujan 2022. u 10:55
Foto: Generali osiguranje

Pobjednicima natječaja uručene su nagrade u ukupnom iznosu od 135.000 kuna bruto

Generali osiguranje d.d. prvi je put ove godine pokrenuo SME EnterPRIZE natječaj usmjeren malim i srednjim poduzetnicima – vlastitim klijentima diljem Republike Hrvatske s ciljem promicanja održivih modela poslovanja i povećanja vidljivosti različitih primjera dobre prakse poslovanja. Prijave na SME EnterPRIZE natječaj bile su otvorene od 2. svibnja do 5. lipnja ove godine i ukupno se prijavilo 100 kompanija.

SME EnterPRIZE strateška je inicijativa Generali Grupe posvećena malom i srednjem poduzetništvu kao temelju europskog gospodarstva i jednom od glavnih pokretača održive tranzicije. Ugrađena u strateški plan ‘Lifetime Partner 24: Poticanje rasta’, inicijativa SME EnterPRIZE promiče zeleniju i uključiviju ekonomiju u skladu s Europskim zelenim planom i inicijativom Next Generation EU. Održivost predstavlja mogućnost za rast malih i srednjih poduzeća, zaključak je i Bijele knjige SME EnterPRIZE, koju je pripremila škola za menadžment SDA Bocconi School u suradnji s Generalijem, pokazujući pozitivan odnos između održivosti i financijskih performansi malih i srednjih poduzeća jer održiva ponašanja mogu osigurati ključne resurse i prilike.

Mali i srednji poduzetnici iz Hrvatske imali su priliku prijaviti svoje projekte održivosti u tri kategorije: dobrobit zaposlenika, okoliš i zajednica. Stručni žiri, kojeg su činili istaknuti stručnjaci iz akademske zajednice, medijski djelatnici i poduzetnici, odabrao je ukupno tri pobjednika prema kategorijama. U svakoj kategoriji odabrana su dva finalista natječaja pri čemu nagradu dobivaju i prvoplasirani i drugoplasirani projekt. Uz priznanje poticanja održivosti u poslovanju, Generali je pobjednika svake kategorije nagradio iznosom od 30.000 kuna bruto, dok su drugoplasirani projekti svake kategorije osvojili poslovni paket godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode do 15.000 kuna bruto.

Prilikom svečane dodjele nagrada i proslave projekta koji je prvi put proveden u Hrvatskoj, Mario Carini, Predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d. rekao je: Generali je 2021. godine obilježilo je 190. obljetnicu poslovanja i tim smo povodom pokrenuli SME EnterPRIZE, nagradni natječaj kojem je cilj male i srednje poduzetnike dodatno potaknuti da strateški promišljaju kada je riječ o održivosti i da pitanje održivosti drže u fokusu poslovanja. Izuzetno smo ponosni na veliki broj kvalitetnih prijava koje su nam stigle jer je to znak da je tema održivosti našim poduzetnicima važna i da o njoj sustavno promišljaju, ali i da njihovi napori rezultiraju fantastičnim iskoracima u poslovanju. Uz to, sretni smo što imamo priliku sjajne primjere iz prakse honorirati nagradama te tako našim partnerima poduzetnicima osigurati dodatnu podršku.”

U kategoriji Dobrobit zaposlenika prvo mjesto pripalo je kompaniji ‘Građevno Zec d.o.o.’ iz Splita. Zbog redovitog ulaganja u unaprjeđenje radničkih prava, liječničke preglede i zdravstvenu sigurnost djelatnika te vježbi i edukacija zaštite na radu i zaštite okoliša, tvrtki „Građevno Zec uručena je nagrada u iznosu od 30.000 kuna bruto. Drugo mjesto osvojila je tvrtka ‘CRNKOVIĆ USLUGE d.o.o. iz Zagreba i time zaslužila poslovni paket godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode u iznosu od 15.000 kuna bruto. Tvrtka se ističe ulaganjima u tehničku opremu na radnom mjestu za što ugodniji rad zaposlenika, koji svi imaju plaćeno dopunsko zdravstveno osiguranje s pokrićem A i B liste lijekova. Također, svi zaposlenici imaju dodatno zdravstveno osiguranje, kao i osiguranje u slučaju ozljede ili smrti.

New Report

Close