Poslovna 2021.
Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma

Digitalizacija je ključna poluga gospodarskog oporavka

Pokretanje 5G mreže predstavlja veliku prekretnicu za HT, ali i za državu, jer otvara vrata budućem razvoju Hrvatske …
Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma
17. prosinac 2020. u 13:56
Foto: PD

Početkom 2020. bilo je teško uopće zamisliti s kakvim ćemo se izazovima suočiti u mjesecima koji su bili pred nama. Bez ikakve sumnje, susreli smo se s dotad nezabilježenim i vrlo zahtjevnim okolnostima koje su vršile pritisak na naše poslovanje.

Poduzeli smo sve potrebne mjere – interno smo implementirali novi operativni model koji je kombinacija najboljih praksi rada od kuće i u uredu, a istodobno smo osigurali kontinuitet i kvalitetu naših usluga prema našim korisnicima omogućavajući im povezanost u trenucima kada im je to bilo najpotrebnije. Zahvaljujući svim provedenim aktivnostima, unatoč izazovnoj situaciji s Covidom-19, ostvarili smo dobre operativne rezultate. Pritom smo čak i ubrzali uvođenje optike i pokrenuli prvu komercijalnu 5G mrežu u Hrvatskoj, što su ključne poluge za digitalizaciju Hrvatske i njen brzi gospodarski oporavak. Pokretanje 5G mreže posebice predstavlja veliku prekretnicu za Hrvatski Telekom, ali i za državu, jer otvara vrata budućem razvoju Hrvatske i stavlja nas uz bok najrazvijenijim europskim i svjetskim tržištima.

Naša kontinuirana ulaganja i ogromni angažman naših zaposlenika u 2020. godini rezultirali su time da smo našim korisnicima osigurali najbolje usluge i korisničko iskustvo te ojačali svoj status vodeće mreže na hrvatskom tržištu. Tijekom godine smo dobili više priznanja za kvalitetu mreže, među kojima je i uvrštavanje naše mreže među 10 najbržih mobilnih mreža na svijetu.

Gledajući na 2021. godinu, a s obzirom na opću situaciju koja je i dalje volatilna, izuzetno je teško predvidjeti kakva će ona biti.

I dalje smo optimistični vjerujući da će se situacija poboljšati i namjeravamo nastaviti s našim investicijskim planovima u optiku i 5G, te ostajemo predani svojoj misiji povezivanja svih u Hrvatskoj s mogućnostima digitalizacije i pružanju partnerske podrške našim korisnicima, hrvatskom gospodarstvu i društvu u cjelini, kako bismo se što prije vratili na put rasta.

New Report

Close