Deset važnih razloga za praćenje 4. konferencije o digitalnoj transformaciji

Autor: Promo , 23. lipanj 2022. u 15:08

Pratite danas ovdje uživo od 9:30

Već tradicionalna, 4. po redu konferencija o digitalnoj transformaciji DTC odnosno 4. Smart Industry BrainStorm u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva – Inovacijski centar Nikola Tesla, Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, Sveučilišta u Dubrovniku (Centar za istraživanje digitalne transformacije – CREDO), ILBA – Poslovne akademije za vodstvo i inovacije, CroSI – Udruge za promociju pametnih industrija te INFODOM Grupe održat će se 27. lipnja 2023. u hotelu Sheraton Zagreb s početkom u 9 sati, a dan kasnije na rasporedu su online edukacije i radionice.

Svake godine nekoliko velikih globalnih izazova tjera nas na promjene: promjene naših institucija, gospodarstva, društva, pojedinca (kao što su pojava Industrije 5.0, rat u Ukrajini, GPT i demonstracija moći umjetne inteligencije).

Pametne industrije donose akceleratore razvoja koji istovremeno pospješuju industrijsku tranziciju i društvenu transformaciju, ali na praktičnoj razini akceleratori potpomažu i digitalnu transformaciju poduzeća i razvoj pametnih proizvoda.

Akceleratori razvoja pametnih industrija predstavljaju sveobuhvatan skup mjera za sinergiju i sinkronicitet djelovanja svih sudionika: gospodarstva i gospodarskih asocijacija; Vlade Republike Hrvatske, državne uprave i lokalne uprave; fakulteta i instituta; poduzetnika i talenata; zaposlenih i nezaposlenih; mladih i starih.

Podaci su danas digitalni energenti pomoću kojih učimo iz prošlosti i “vidimo” budućnost. Na taj način možemo sagledati posljedice i uspješnost današnjih odluka kao i poteza u budućnosti.

Zašto je važno pratiti konferenciju:

1. Na konferenciji će dužnosnici nadležnih državnih tijela govoriti o strateškim ciljevima i značajnim raspoloživim sredstvima za jedinice lokalne i regionalne samouprave

2. Stručnjaci iz prakse pokazat će konkretne primjere kako se bolje pripremiti za korištenje tih sredstava

3. Eksperti s naših uglednih fakulteta i znanstvenih institucija prezentirat će suvremene tehnologije koje mogu povećati konkurentnost naših malih, srednjih i velikih tvrtki iz industrija koje su proglašene prioritetnima u tri naše regije (Sjeverna, Jadranska i Panonska Hrvatska)

4. Bit će prezentirane najvažnije preporuke OECD-a za bolje upravljanje tvrtkama u većinskom vlasništvu države ili jedinica lokalne/regionalne samouprave,

5. Prikazat će se dosezi netom završenog projekta upravljanja kvalitetom u javnom sektoru s konkretnim primjerima,

6. Održat će se prezentacije i radionice o vrlo aktualnim temama kao što su: dronovi i mreže senzora, umjetna inteligencija i ChatGPT kao i korištenje velikih količina javno dostupnih podataka za bolje odlučivanje

7. Prezentirat će se važni elementi zaštite kritičnih infrastruktura s posebnim osvrtom na aktualne opasnosti u okolini

8. Stručnjaci iz prakse će predstaviti novine u sustavu javne nabave te prilike koje donosi nova Uredba o uredskom poslovanju kao važne poluge digitalne transformacije

9. Prezentirat će se koje nove digitalne kompetencije je nužno razviti kako bismo se pripremili za nove izazove

10. Na panelima će biti prilike postavljati pitanja svim govornicima i panelistima, a u pauzama i za vrijeme ručka komunicirati s drugim sudionicima te razmijeniti iskustva.

New Report

Close