Degordian akvizirao Shopycode, e-commerce development kompaniju

Autor: Promo , 26. siječanj 2023. u 09:12
Foto: Degordian

E-commerce je već godinama jedna od najbrže rastućih digitalnih grana, a u pandemiji je njegova važnost dodatno je narasla.

Početak 2023. godine na regionalnom tržištu obilježila je akvizicija: Degordian, multinacionalna digital-first agencija, akvizirala je Shopycode, srpsku programersku tvrtku specijaliziranu za e-commerce.

U Degordianovom odjelu digitalne produkcije fokus je stavljen na tri produkcijske vertikale: web, e-commerce i product development. Ambicija je u sve tri vertikale imati vrhunski tim, raditi globalne projekte i nuditi najvišu kvalitetu. Kako bi se tome još više približili, od 1.1.2023. tvrtka Shopycode i Degordianov digital production unit postali su jedan developerski tim.

Shopycode je počeo s radom ne tako davne 2020. i u samo nekoliko godina postao je jedan od leadera u e-commerce developmentu s portfoliom klijenata iz cijelog svijeta te realiziranim projektima koji variraju od jednostavnijih webshopova do kompleksnih višegodišnjih implementacija. Ovakav uspjeh ostvarili su zahvaljujući ambicioznom timu stručnjaka koji se specijalizirao za Shopify rješenja, istovremeno pristupajući svakom klijentu individualno kako bi se prilagodio njihovim specifičnim potrebama i ciljevima, bilo da je u pitanju B2B ili B2C. Ovim korakom Shopycode tim se spaja sa Degordianovim produkcijskim odjelom u novu cjelinu. S jedne strane, Degordian ima dugogodišnje iskustvo u izradi različitih digitalnih rješenja: aplikacija, web stranica i alata, uvezanih s UX i UI rješenjima te progresivnim dizajnom; s druge strane, Shopycode je usko specijaliziran za e-commerce te posjeduje izuzetno snažan development tim. Zajedno čine kolektiv vrhunskih stučnjaka s dugogodišnjim iskustvom koji može ponuditi 360 rješenja u sferi digitalne produkcije i na najkompleksnijim projektima, a takvih im je želja imati najviše.

Darko Đoković, osnivač Shopycodea, objasnio je što akvizicija znači za njegov tim:

Shopycode je nastao prije tri godine s vizijom rasta i razvoja tima eksperata s jasnim fokusom na e-commerce. U svakoj od prethodnih godina, Shopycode je bilježio rast veći od 100% u svakom smislu, a zajedno s tim rasla je i potreba naših korisnika da pored developmenta za koji smo specijalizirani, pružamo i druge usluge koje čine dio e-commerce sistema. Na tragu te potrebe, a sa željom da korisnik dobije najviše na jednom mestu, upoznao sam Daniela i Degordian, i odmah je bilo jasno da dijelimo istu viziju, cilj, a sada je jasno, i budućnost.

Odluka da Degordian akvizira Shopycode s jedne strane nije bila laka, a sa druge, sve ono što smo željeli napraviti sa Shopycodeom u godinama pred nama, Degordian je već imao, pa je ovo bio troskok u budućnost za Shopycode tim!

E-commerce je već godinama jedna od najbrže rastućih digitalnih grana, a u pandemiji je njegova važnost dodatno je narasla. S obzirom na to da se rast e-commercea u posljednjih 10 godina i više nego učetverostručila, možemo zaključiti kako je to po mnogočemu najsnažnija digitalna grana digitalne produkcije, stoga ne čudi fokus Shopycodea i Degordiana upravo u ovom području. Novonastali tim, u suradnji s Degordianovim odjelom performance marketinga, moći će podržati cijeli ciklus poslovanja e-commercea od samog razvoja do growth faze, kroz attraction i retention taktike korisnika.

Daniel Ackermann, CEO Degordiana, ispričao je viziju koja stoji iza ove akvizicije:

E-commerce nam je jedna od najbitnijih vertikala te želimo što više vezati svoj rast upravo uz ovu granu digitalne produkcije – kroz kreiranje e-commerce rješenja, no i kroz sam i growth e-commercea. Nikad nam nije cilj napraviti prosječan webshop; cilj nam je napraviti izvanredno iskustvo za samog korisnika i brzorastuće poslovanje za klijenta. Kada sam upoznao Shopycode, odmah sam bio impresioniran. Razina znanja, iskustva, no i sličnosti sa Degordianom mi je bila nevjerojatna. Jako sam sretan da nam se Shopycode tim pridružuje te sam siguran da će potaknuti cijeli Degordian da naraste još jednu stepenicu više.

Zajedničkim snagama na tržištu se pojavio novi snažan igrač koji klijentima može ponuditi najbolja rješenja iz područja digitalne produkcije i pratiti ih kroz sve faze razvoja, implementacije i optimizacije te rasta.

New Report

Close