Smart Industry
Optimalno korištenje goleme količine podataka

Data centri Digital Realtyja ističu vrijednost podataka za brodarske tvrtke

Za tvrtke koje posluju u pomorskoj industriji informacijska infrastruktura jedan je od glavnih stupova njihovog svakodnevnog poslovanja. Optimalno korištenje goleme količine podataka koje generiraju može značajno pridonijeti smanjenju troškova i boljem donošenju odluka u upravljanju njihovim flotama, čarterima i poslovanjem općenito.

PD VL native tim
18. lipanj 2024. u 14:52
FOTO: Shutterstock

Najkritičnije pitanje je kako brodarske tvrtke iskorištavaju i osiguravaju količinu podataka koje generiraju iz različitih izvora, kao što su brodski senzori, sustavi za nadzor tereta, vremenske prognoze, lučke operacije i interakcije s klijentima. Data centri sada igraju ključnu ulogu u sigurnom pohranjivanju tih podataka i, što je još važnije, osiguravanju infrastrukture s najboljom mogućom dostupnošću za odgovarajuću obradu golemih količina podataka koje generiraju moderne pomorske operacije.

Osnovni preduvjeti su data centri koji zadovoljavaju kriterije sigurnosti, optimalnog i kontinuiranog rada, povezivosti i performansi koje zahtijevaju brodarske tvrtke. Na vrhu popisa takvih data centara, neovisnih o operatorima i davateljima usluga u oblaku u Hrvatskoj je data centar Digital Realtyja u Zagrebu, koji će do kraja godine biti proširen za dodatnih 500 metara četvornih prostora dostupnog postojećim i budućim klijentima.

Kako tvrtke u pomorskoj industriji mogu iskoristiti mogućnosti koje nude data centri visoke razine poput onih u Digital Realtyju?

Prvo, za prognoze brodarskih kompanija u vezi s njihovim poslovnim planovima. U industriji u kojoj pravovremene i točne procjene dovode do smanjenja troškova i povećanja prihoda, pravilno upravljanje golemom količinom podataka koje tvrtka posjeduje dovodi do optimalnih poslovnih odluka. To je upravo ono što podatkovni centri pružaju: pohranu i infrastrukturu za optimalnu obradu podataka.

Štoviše, kritična infrastruktura u brodarstvu uključuje više međusobno povezanih mreža i aplikacija. Data centri, osim sigurnog hostinga, grade digitalnu suradnju i povezanost u brodskom ekosustavu (između flote, kupaca, partnerskih tvrtki i ostalih dionika) na globalnoj razini. Osim toga, pružaju fleksibilnost brodarskim tvrtkama da iskoriste prednosti skalabilnosti i hibridnog hostinga i integracije s oblakom kako bi u potpunosti podržali i poboljšali svoje poslovne operacije.

Putem mreže od više od 300 data centara, Digital Realty pruža usluge vodećim tvrtkama u pomorskom sektoru diljem Europe i svijeta. Stekavši značajno iskustvo i stručnost svojih klijenata, Digital Realty je u mogućnosti učinkovito zadovoljiti specifične potrebe i zahtjeve industrije, a zahvaljujući tvrtkinoj mediteranskoj strategiji, njeni data centri locirani su blizu vodećih pomorskih i brodarskih sjedišta Sredozemlja.

Sadržaj omogućio Digital Realty

New Report

Close