Biograd Boat Show održava kontinuitet najvećeg srednjeeuropskog nautičkog sajma

Autor: PD VL native tim , 14. listopad 2020. u 22:00
Sigurnost izlagača i posjetitelja bit će ostvarena u suradnji s Civilnim stožerom i epidemiolozima/BBS

U sklopu “B2B” Hrvatska gospodarska komora organizira 4. HGK dane nautike, čiji je program proširen na tri dana.

Biograd na Moru 22. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., spreman je otvoriti vrata izlagačima i posjetiteljima u srijedu 21. listopada, te će usprkos novim okolnostima, uz sve epidemiološke mjere, održati tradiciju najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi.

Sajam je zbog aktualnih prilika produžen na pet dana, do 25. listopada, a otvoreni prostor treće najveće marine u zemlji, kategorizirane s četiri sidra i svježi morski zrak jamče sigurno okruženje. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s Civilnim stožerom i epidemiolozim jamči sigrnost izlagača i posjetitelja sajma.

Tradiciju najvećeg sajma plovila u Srednjoj Europi zadržali su i ove godine s 240 izlagača i gotovo izjednačenom lanjskom rekordnom broju plovila. Njemačko i slovensko skidanje ograničenja putovanja u Hrvatsku, odnosno Zadarsku županiju, znatno je uvećao odziv većih plovila do 20 metara, te ujedno osnažilo međunarodni dolazak na sajam, nadaju se organizatori.

Kontinuitet unatoč pandemiji

Biograd Boat Show je poznat po gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada koji jedinstveno živi uz ovaj događaj sa izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji su zlatni član.

240

izlagača bit će na sajmu ove godine i gotovo jednaki lanjski rekordni broj plovila

Zahvaljujući podršci nacionalnih, županijskih i Grada Biograda na Moru, i na nastavku suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, uz ekipiranost i trud profesionalnih službi Ilirije d.d., unatoč globalnoj pandemiji, omogućeno je održati kontinuitet događaja od iznimnog značaja za nautičku industriju i nautički turizama, kao najkonkurentniji i najkvalitetniji vid hrvatske turističke ponude.

Važnost B2B

Biograd “B2B”, platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, kao višegodišnja posebnost BBS-a ove godine više nego ikad ima istaknuto značenje, posebno snažno u segmentu video kontakata i sastanaka.

Ponosni smo jer u sklopu “B2B” Hrvatska gospodarska komora organizira 4. HGK dane nautike, koji kongresni program je proširen na tri dana (od 21. do 23. listopada) te okuplja Udruženja – marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima – charter, turističkih brodara, te Zajednice ronilačkog turizma, odnosno svih predstavnika realnog sektora nautičke industrije i turizma i državnih institucija, dajući BBS-u značenje i Kongresa hrvatske nautičke industrije i turizma, ističu organizatori.

Kao dio Biograd B2B-a, Croatia Charter Expo uz halu B u zapadnoj Marini Kornati omogućena je tvrtkama i prezentaciju na vlastitim plovilima, gat 14, a prijavljene čarter tvrtke imaju flotu od preko 1600 jahti.

Uz predstavljanje i noviteta i premijere, vjerujemo da će program BBS uz atraktivnost posjetiteljima, ubrzati umrežavanje, razmjenu informacija i povezivanje poslovnih nositelja, te time olakšati pripremu složene poslovne 2021. godine, kazali su nam domaćini.

New Report

Close