Na 21. ocjenjivanje kakvoće kulena/kulina koje je održano u Osijeku u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Osijek, ove godine je pristiglo 24 najbolja primjerka kulena registriranih proizvođača širom Slavonije i Baranje.
Dr.sc. Goran Kušec, predsjednik ocjenjivačke komisije u ovogodišnjem ocjenjivanju, posebno ističe kvalitetu kulena. „Na tržištu postoji značajna razliku između proizvoda koji nose generički naziv kulen, kao vrsta trajne salame, i tradicionalnih kulena koje mi ocjenjujemo. S obzirom da je riječ o vrhunskom prehrambenom proizvodu inzistiramo na profesionalnom pristupu od tradicionalne pripreme do zrenja kulena pa su na ovom ocjenjivanju prisutna obiteljska poljoprivredna gospodarstva i tvrtke koje se primarno bave proizvodnjom i plasmanom kulena na tržište. Kao ocjenjivačka komisija možemo izraziti zadovoljstvo visokom i ujednačenom kvalitetom svih ovogodišnjih uzoraka. Imali smo prilike kušati i ocjeniti tradicionalne kulene najznačajnijih proizvođača ove vrhunske suhomesnate delicije od kojih su najbolji nagrađeni zlatnim medaljama.“