ABC sir osvaja tržišta Austrije i Njemačke

Autor: Objava za medije , 11. studeni 2022. u 09:46
ABC proizvodnja Foto: M. Romulić

Više od 50% ukupne proizvodnje ABC svježeg sira se plasira u izvozu, a izlaskom na nova tržišta taj će udio dodatno rasti.

ABC svježi krem sir, najpopularniji sirni namaz na domaćem tržištu, bit će dostupan u vodećim trgovačkim lancima u Austriji i Njemačkoj. Rezultat je to nove suradnje Belja plus i tvrtke Adriatic Group, dugogodišnjeg distributera na navedenim tržištima.

Brojnim turistima koji iz Austrije i Njemačke svake godine dolaze na Jadran, ABC svježi krem sir je dobro poznat, a nerijetko se događalo da su turisti oduševljeni kvalitetom ABC sira u Belje slali upite gdje ga mogu kupiti u svojoj zemlji. Od ovog tjedna ABC je je prisutan i na tim tržištima, a isporuka prvog kamiona proizvoda jedna je u nizu onih koje će se realizirati kroz dogovorenu suradnju.

„Iznimna nam je čast što smo dogovorili suradnju i plasman ABC krem sira na tržište Austrije i Njemačke s tvrtkom Adriatic Group, Austrija. Na obostrano zadovoljstvo potpisana je višegodišnja suradnja, a prva isporuka ABC sira u trgovine diljem Austrije i Njemačke je uspješno realizirana. Ostvarili smo partnerski odnos s distributerom pa očekujemo odlične prodajne rezultate na ova dva vrlo važna europska tržišta. Hrana visoke kvalitete je tražena svuda u svijetu pa nam kontinuirano raste prodaja na tržištima na kojima smo prisutni s ABC sirom, a vrlo brzo očekujemo i potpisivanje novog ugovora za distribuciju ABC sira na Dalekom Istoku čime ćemo dodatno povećati udio izvoza. U ovom trenutku se više od 50% ukupne proizvodnje ABC sira plasira na izvozna tržišta“ izjavio je Marko Žeravica, rukovoditelj izvoza Belja plus d.o.o.

„Adriatic Group distribuira vodeće prehrambene brendove s prostora Adria regije na tržište Zapadne Europe. Kao vodeći distributer sa dugogodišnjim iskustvom u ovom segmentu uvjereni smo da je ABC sir proizvod velikog potencijala i da će biti izvrsno prihvaćen na ovom tržištu. Proizvode iz Adria regije plasiramo u vodeće trgovačke lance, ali i na etno tržište Zapadne Europe. Oba kanala distribucije su nam od podjednake važnosti kako bismo približili domaće brendove kako dijaspori tako i domicilnom stanovništvu“ izjavio je Amir Bekić, CEO Adriatic Group.

ABC svježi krem sir je poznat po svojoj jednostavnosti i bogatom okusu za koji je zaslužno ekstra kvalitetno mlijeko s vlastitih farmi i farmi kooperanata. Zahvaljujući slijedivosti proizvodnje od oranica i farmi, Belje svojim potrošačima jamči najbolje sastojke i vrhunsku kvalitetu svih proizvoda iz linije ABC sireva.

New Report

Close