25. godina poslovanja tvrtke b4b

Autor: Promo , 13. listopad 2020. u 09:00

Uspješna poduzetnička priča jedne od najuspješnijih SAP tvrtki u regiji.

Jednom samo ideja i vizija, a danas inspirativna poduzetnička priča. Riječ je o tvrtki b4b koja je svoju poduzetničku pustolovinu započela prije punih 25 godina. Dobra procjena, odvažni potezi, sjajan tim i izvrsna poslovna strategija razlog su da danas slove za jedan od najuspješnijih SAP konzalting ekspertnih centara, koji i nakon 25 godina drži visoku poziciju među SAP konzultantskim tvrtkama u regiji. Premda su i u prošlosti radili na projektima širom Europe, razina i širina kompetencija baza su za sve intenzivniji iskorak prema tržištu srednje i zapadne Europe što im je i važna strateška odrednica. Njihov tim danas čini 50 vrhunskih SAP konzultanata, a projekti koje ova tvrtka realizira baziraju se na najnovijim SAP rješenjima koji su u skladu s njihovim liderskim naslijeđem.

Vrijednost ove kompanije leži u dubokom razumijevanju poslovnih procesa te beskompromisnoj posvećenosti kvaliteti usluga s ciljem postizanja poslovnog uspjeha njihovih brojnih korisnika. Visoka razina stručnosti njihovog tima, sa snažnim zaleđem u realnim poslovnim operacijama i bogatom dvadeset pet godišnjem iskustvu u brojnim SAP projektima, najveća su snaga ove moderne hrvatske tvrtke, uvijek spremne na nove izazove. Otežani uvjeti poslovanja zbog pandemije nisu ih spriječili da u 2020. nastave s realizacijom zanimljivih projekata poput prve instalacije analitičko izvještajnog sustava SAP Analytics Cloud u regiji za korisnika Franck d.d.

Veliko hvala svim našim korisnicima i partnerima za godine povjerenja kao i svim našim iznimnim zaposlenicima za njihovu dugogodišnju posvećenost te naporan rad. Svi uspjesi, reputacija i sve ono što u pozitivnom smislu b4b jest, dugujemo nizu iznimnih ljudi, vrhunskih stručnjaka, koji su u ovih 25 godina gradili te uspjehe. I dalje predano radimo na razvoju novih rješenja i kompetencija, stoga čvrsto vjerujem da je, unatoč izazovnom vremenu, još puno uspješnih godina pred našim b4b“, poručio je Sanjin Katinić, CEO tvrtke b4b.

Poslovna priča tvrtke b4b započinje u jesen 1995. godine kada su njihovi osnivači prepoznali potrebe Hrvatskog gospodarstva za poslovnim informacijskim sustavima i potencijal SAP ERP-a u tom području. Postaju franšizni partner SAP AG za područje Hrvatske i regije pod imenom SAP Hrvatska, a kompanija u kratkom roku okuplja eminentne stručnjake iz različitih poslovnih područja realnog i javnog sektora, intenzivno nadograđujući njihova znanja u segmentu primjene SAP ERP-a. Narednih su godina realizirani brojni projekti implementacije SAP ERP-a u najveće poslovne sustave privatnog i javnog sektora u Hrvatskoj i regiji. SAP ERP je u tim tvrtkama postao okosnica poslovanja, a SAP Hrvatska njihov nezaobilazan partner. Kompanija 2001. godine mijenja ime u b4b s daljnjim fokusom na SAP konzultantske usluge, a u tom je periodu razvila i lokaliziranu hrvatsku verziju SAP ERP sustava koju je SAP AG otkupio 2001. godine.

Premda je u Europi čest slučaj da se SAP konzalting tvrtke specijaliziraju za određenu industriju ili segment poslovanja, b4b postaje poznat kao tvrtka visoke razine i širine kompetencija s velikim ugledom na tržištu zbog iznimne posvećenosti kvaliteti realizacije projekata, a navedene karakteristike su, na zadovoljstvo korisnika, i danas duboko usađene u poslovnu politiku tvrtke. Iza njih je više od 600 uspješnih SAP projekata u više od 200 kompanija iz različitih industrija u regiji kao što su farmaceutska industrija, telekomunikacije, TV-emitiranje, proizvodnja hrane, proizvodnja cementa i građevinskog materijala, proizvodnja nafte i plina, kemijska industrija, proizvodnja obuće, transport, automobilska industrija, uslužne djelatnosti, javni sektor.

U stalnom širenju svojih kompetencija prema novim područjima i rješenjima b4b je pored razvoja ERP kompetencija značajne rezultate ostvario na području Analitike (BI) izgradivši tim stručnjaka koji je u stanju realizirati i najzahtjevnije projekte bazirane na najnovijim SAP analitičkim rješenjima.

Više informacija o tome što rade može se pronaći na njihovoj službenoj stranici www.b4b.hr.

New Report

Close