Produžen mandat članici Uprave Plinacra

Autor: Objava za medije , 29. rujan 2021. u 11:52

Na današnjoj sjednici Skupština društva Plinacro d.o.o. donijela je odluku o produženju mandata članici Uprave Plinacra gđi. Dariji Krstičević u trajanju od 4 godine.

U proteklom mandatu Uprave Plinacra, koju uz Dariu Krstičević čine predsjednik Uprave Ivica Arar i član Uprave Marin Zovko, napravljeni su značajni iskoraci u unaprijeđenu i učinkovitosti plinskog transportnog sustava. Realizirani su strateški projekti; prva kompresorska stanica na plinskom transportnom sustavu, čime je osiguran stalni dvosmjerni protok plina na interkonekciji s Mađarskom i rekonstrukcija magistralnog plinovoda Rogatec – Zabok, kojom je isto omogućeno i sa Slovenijom. Izgrađena su i četiri plinovoda, Omanovac – Daruvar, Kneginec – Varaždin, Donji Miholjac – Belišće i Donji Miholjac – Osijek, ukupne duljine od gotovo 50 kilometara.
Izgrađen je i otpremni plinovod Zlobin – Omišalj koji je od vitalne važnosti za funkcionalnost LNG terminala, čime je Hrvatska dobila strateški iznimno važan novi diverzificirani dobavni pravac plina te je time osigurana sigurnost opskrbe plinom za Hrvatsku i čitavu regiju.
Realizacija ovih projekata kruna je dugogodišnjih napora koji značajno podižu razinu učinkovitosti hrvatskog plinskog transportnog sustava i omogućuju njegovo snažno integriranje u europske tokove plina.

Uprava Plinacra i nadalje će biti fokusirana na jačanje energetske neovisnosti i stabilnosti Republike Hrvatske, kao i središnje i jugoistočne Europe. Diverzifikacijom dobavnih pravaca i ulaganjem u izgradnju novih interkonekcija sa susjednim zemljama omogućit će se razvoj plinske mreže južne Hrvatske te učiniti dodatni korak u realizaciji Jonsko-jadranskog plinovoda.

Također, Plinacro aktivno prati tehnologije transporta i primjene vodika i ostalih dekarboniziranih plinova te priprema planove izgradnje i održavanja postojeće plinske transportne infrastrukture sagledavajući njegovu očekivanu ulogu u budućem dekarboniziranom plinskom i energetskom tržištu.

New Report

Close