Poslovna 2021.
Filip Ljubić

Očekujemo dodatni rast i jačanje pozicije na svjetskoj sceni

Osnivač i direktor Q Agencyja.
Filip Ljubić, osnivač i direktor Q Agencyja
05. prosinac 2020. u 10:32
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Bliži nam se kraj 2020., nepredvidljive i neizvjesne godine koja će ostati urezana u svjetskoj povijesti. Nitko nije mogao ni zamisliti da će pandemija Covida-19 na toliki način utjecati na naše živote i gospodarstvo, ali to se ipak dogodilo. Unatoč tome, mnoge kompanije uspjele su se prilagoditi se novim okolnostima, a ponosan sam što je Q bio jedna od njih.

Ova godina za nas je bila obilježena internim procesima unutar kojih smo uspješno prešli na rad od kuće, uveli čak 15 novih benefita za zaposlenike, te smo bili među rijetkima koji su zapošljavali nove ljude, u našem slučaju čak 55. U 2020. ostvarili smo dosad najveće prihode (55 milijuna kuna), 9 od 10 naših najvećih klijenata su lideri u svojim industrijama, s 10 od 10 naših najvećih klijenata radimo direktno sa sjedištem, a proglašeni smo i jednom od 20 najboljih web development tvrtki u svijetu. Produktivnost nam je skočila 29%, što smo dokazali lansiranjem Jenza, alata koji pomaže tvrtkama u internoj komunikaciji. Lista razloga je dugačka da mi ova godina, bez obzira na sve, ne ostane u gorkom sjećanju i da osjećam ponos što imam sjajne zaposlenike, klijente i partnere.

IT industrija pokazala se poprilično otpornom na poremećaje, no ne treba biti naivan da će s dolaskom 2021. sve biti kao prije. Pred nama je kriza zbog smanjenog obujma poslovanja raznih industrija, problem manjka senior developera na tržištu rada, a tu si očekivani manji budžeti za softverska rješenja. No, zbog diverzificiranog portfelja industrija u kojima djelujemo, u Q-u ne očekujemo pad prihoda. Dapače, u 2021. očekujemo rast, nove klijente i projekte za koje smo više nego spremni. Vidimo i veliki bum za naš startup Jenz s obzirom na to da sve više kompanija prelazi rad od kuće. Godina iza nas dala nam je važnu lekciju, pokazavši nam koliko smo kao društvo krhki, kao i da su se neki divovi našli u problemima samo zato što rade u industriji koja je pogođena više od naše.

New Report

Close