Zapošljavanje osoba s invaliditetom je u tradiciji poslovanja Drvne industrije Klana

Autor: Promo , 29. siječanj 2019. u 21:59
Foto: Getty Images

U tvrtki trenutno ima 16 zaposlenih osoba s invaliditetom, a vjeruju da će ih u budućnosti biti i više.

DI KLANA d.d., tvrtka specijalizirana za proizvodnju stolaca još od davne 1911. godine, od početka svojega postojanja pa sve do danas zapošljava osobe s invaliditetom. S ponosom možemo reći da većina njih dočeka i zasluženu mirovinu unutar Društva.

Godinama surađujemo s udrugama, a prilikom zapošljavanja vodimo posebnu brigu oko uvjeta rada na odgovarajućem radnom mjestu te osiguravamo izvršenje radnih zadataka u ravnopravnom položaju u odnosu na ostale zaposlenike. Trenutačno imamo 16 zaposlenih osoba s invaliditetom, što je značajan broj, a vjerujemo da će ih u budućnosti biti i više.

Ne smije se zaboraviti i važno je istaknuti kako njima primitak u radni odnos predstavlja i dodatnu dimenziju, odnosno socijalnu integraciju u društvo. Pomažemo im u prevladavanju teškoća vezanih uz prilagodbu jer time čuvamo razinu stabilnosti radnog okruženja. Tvrtka već godinama stipendira jednu mladu osobu s invaliditetom koja trenutačno završava studij, a s istom praksom idemo i dalje. Naime, voljni smo stipendirati učenike i studente s invaliditetom, kao i omogućiti im izvršavanje praktične nastave unutar tvrtke te zaposlenje nakon školovanja uz mogućnost daljnjeg usavršavanja i napredovanja.

Godine 2017. nagrađeni smo za Poslodavca godine za zapošljavanje osoba s invaliditetom, te s ponosom ističemo kako je upravo to rezultat njihova marljivog i predanog rada, kao i svih ostalih zaposlenika koji omogućuju pozitivno i tolerantno okruženje za rad. Poručili bismo i ostalim poslodavcima da svatko može naći poneko radno mjesto gdje osobe s invaliditetom mogu itekako pridonijeti cjelokupnom radnom procesu.

Na samom kraju moramo naglasiti kako su nam od izuzetne pomoći bile Udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom, kao i djelatnici CPR-a Rijeka s kojima imamo izvanrednu suradnju.

New Report

Close