Gospodarska snaga hrvatskih regija
NASTAVLJA SE PROJEKT ZAŽELI

Zaposlit će se novih 40 žena s područja Novske

Gradonačelnik Novske potpisao je ugovor s predstavnicima Ministarstva rada i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vrijeda…
Poslovni.hr
11. ožujak 2021. u 11:21
Foto: Grad Novska
Raspisan je natječaj za zapošljavanje još 40 žena s područja Grada Novske, čime će se nastaviti pružati socijalna usluga pomoći za 400 korisnika.
– Grad Novska nastavlja sa svojim projektom Zaželi. Potpisali smo ugovor s Ministarstvom rada i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje vrijedan 3,7 milijuna kuna čime Novska nastavlja provoditi svoj projekt Zaželi. Rapisan je i natječaj za zapošljavanje još dodatnih 40 žena na području Grada Novske kojim ćemo ponovno osigurati socijalnu uslugu pomoći u kući za 400-tinjak korisnika. S tim projektom, paralelno s projektom koji se provodi u Gradskom društvu Crvenog križa, imat ćemo ukupno 80 žena koje provode socijalnu mjeru pomoći u kući i nećemo više imati listu čekanja kao što smo imali u prvom projektu Zaželi kada nismo mogli tu uslugu pružiti za više od 400-tinjak naših sugrađana, uglavnom starije životne dobi – rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić.
Rezultati projekta Zaželi, rečeno je, pozitivno će utjecati na niz različitih aspekata socioekonomskih problema pojedinaca, ali i samih lokalnih zajednica, kroz smanjenje nezaposlenosti žena zapošljavanjem u projektu, ali i kroz povećanje zapošljivosti žena te poboljšanje kvalitete života izvan institucionalne skrbi uključenih starijih i potrebitih osoba. Na ovaj način utječe se na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti te izravno doprinosi revitalizaciji ruralnih i teško dostupnih područja.

New Report

Close