Organizacija posla od kuće
F45 Training

Svojih 45 minuta treninga ‘kardija’ ili ‘snage’ spretno odradite i uz aplikaciju

Htjeli smo motivirati sugrađane i članove da i u trenutačnim uvjetima kod kuće svatko može vježbati u programu Home Workout.

Marta Duić
14. travanj 2020. u 16:03
Postojećim članovima su zamrznuli članarine i kad se ponovo otvore vrata studija, mogu nastaviti gdje su i stali

Kako se globalna fitness franšiza ‘F45 Training’ prilagodila novim uvjetima rada, kakve su reakcije korisnika i što im je još u planu saznali smo od Mihaela Svibena koji je franšizu F45 Training predstavio zagrebačkoj publici krajem prošle godine. U skladu s konceptom franšize nastale prije sedam godina u Sydneyju, svaki trening u studiju F45 traje 45 minuta.

Po tome su i dobili i ime, naime F stoji za funkcionalni fitness, a brojka 45 označava trajanje treninga. Ova biznis priča počela je u Australiji kada su dva trenera koja su radila s holivudskim zvijezdama otvorila prvi fitness studio u staroj teniskoj dvorani u Sydneyju. Iste godine nastavili su sa širenjem poslovanja i otvaranjem studija po ostatku Australije, a do danas se priča proširila na 1700 poslovnica po cijelome svijetu.

Nikad se ne ponavljaju

Većinski vlasnik franšize je glumac Mark Wahlberg, koji je u ovaj brend uložio oko 450 milijuna dolara, a zagrebački F45 studio koji je pokrenuo Sviben prvi je u Hrvatskoj.

“Od prvog dana franšiza se bazira na inovativnosti, na konstantnom izbacivanju novih vježbi. Zahvaljujući tehnologiji koju koristimo u našim studijima, imamo mogućnost nuditi našim članovima svaki tjedan nove programe i nove vježbe koje se nikada ne ponavljaju. Svoja vrata u Radničkoj cesti 20 smo otvorili na početku prosinca 2019. i do danas imamo veliki broj prezadovoljnih članova”, kaže Mihael Sviben, direktor F45 za hrvatsko područje.

Kako objašnjava, u normalnim uvjetima, unutar njihovih studija, F45 funkcionira tako da su ponedjeljkom, srijedom i petkom kardio vježbe, utorkom i četvrtkom su vježbe snage dok je subotom hibridni trening, kombinacija kardija i treninga snage. Svake subote imaju live DJ-a koji osigurava odličnu i ‘nabrijanu’ atmosferu.

1700

poslovnica po svijetu ima franšiza F45 Training, kojoj je većinski vlasnik holivudski glumac Mark Wahlberg

Svi treninzi traju 45 minuta, osim u subotu, i taj je jedini od 60 minuta. “U svakom terminu se nalaze dva do tri trenera u studiju koji osiguravaju da naši članovi korektno izvode vježbe, motiviraju ih kroz sve vrijeme treninga i onda kada im je najteže izvesti vježbu. Daju im i savjete o planu prehrane. Znači, baziramo se na individualnom pristupu prema svakom članom.

S obzirom na okolnosti, htjeli smo motivirati naše sugrađane, a i naravno naše članove, tako da i u trenutačnim uvjetima kod kuće u kojoj se svi nalazimo, svatko može odraditi 40-tak minuta treninga. F45 je uveo dio svoje energije i treninge u naše domove putem ‘F45 Challenge’ aplikacije. U njoj se nalazi ‘Home Workout’ program koji svatko od naših članova može koristiti tu opciju”, kaže Sviben. Zasad svi članovi imaju mjesec dana besplatnog treninga, dok novi članovi imaju dva tjedna.

“Budući da nas je nedavno pogodio i potres u Zagrebu, te smatramo da jedna ovakva gesta može samo pomoći svim ljudima u ovoj situaciji. Našim postojećim članovima smo zamrznuli članarine, tako da kada ponovo otvorimo svoja vrata studija, naši članovi mogu nastaviti gdje su i stali”, tvrdi Sviben. Sviben se pohvalio kako su članovi oduševljeni idejom i gotovo svaki član je skinuo aplikaciju i krenuo s vježbanjem od kuće.

“Treneri na koje smo izuzetno ponosni su svjesni situacije te su se prilagodili uvjetima. Svi zajedno funkcioniramo kao tim te se nadamo da ćemo se što prije vratiti našim normalnim uvjetima i navikama”, kaže Sviben.

Moguće bilo kad

Princip ‘Home Workout’ vježbanja se bazira tako da njihovi partneri u Australiji snimaju sadržaj vježbi u posebnom studiju te uploadaju na aplikaciju.

“Na nama je da te vježbe iskomuniciramo s našim članovima, a naši treneri putem društvenih mreža, prikazuju pravilo izvođenje određenih vježbi, odgovaraju na bilo kakve pitanja vezano za treninge ili o prehrani. Imat ćemo i opciju live streamanja da naši treneri mogu imati i direktan kontakt s članovima F45 studija. Pristupiti se vježbama može bilo kad.

Uskoro ćemo predstaviti i nove vježbe, a razmatra se mogućnost našim članovima narudžbe opreme za vježbanje, dostavljene direktno na vrata korisnika. Time nam se povećava lepeza vježbi koje možemo odrađivati i omogućuje članovima da i dalje ostanu aktivni”, poručuje Mihael Sviben.

New Report

Close