Što sve možemo obaviti od kuće digitalnim kanalima?

Autor: PD VL native tim , 27. ožujak 2020. u 11:53
Foto: press

Osim rada od kuće, digitalni kanali nude puno više mogućnosti, pa iz udobnosti vlastitoga doma, možemo obaviti i niz drugih korisnih stvari koje bismo inače obavljali čekajući na šalterima različitih poslovnica.

Stroge mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa «preselile» su naše živote u četiri zida, za sada na neodređeno vrijeme. Iako to, na prvu, može zvučati zastrašujuće, borba za zdravlje na prvom je mjestu, pa moramo prihvatiti da nam se svakodnevica u potpunosti promijenila i prilagoditi se.

Osim rada od kuće, digitalni kanali nude puno više mogućnosti, pa iz udobnosti vlastitoga doma, možemo obaviti i niz drugih korisnih stvari koje bismo inače obavljali čekajući na šalterima različitih poslovnica.

Primjerice,  uz pomoć e-bankarstva, u svakom trenutku možemo pratiti stanje na računima, u nekoliko klikova platiti račune i obaviti mnoge druge transakcije. U sustavu E-građani možemo elektroničkim putem naručiti niz dokumenata i potvrda koje nam u nekoliko trenutaka stižu u Inbox elektroničke pošte, a elektroničkim putem možemo očitati plin, vodu ili struju.

Poželimo li predah od kuhanja, preko aplikacije možemo naručiti dostavu hrane koja i u doba karantene dobro funkcionira.

U ovo doba karantene, svi mrežni prometi su višestruko povećani, jer i poslovno i privatno komuniciramo u digitalnom svijetu. Stoga je za sve ove poslove najvažnije imati dobru internetsku vezu i niz kvalitetnih digitalnih usluga našeg teleoperatera. Primjerice, u Moj A1 aplikaciji korisnici mogu pratiti stanje svoje potrošnje, status svojih zahtjeva ili narudžbi, plaćati račune, aktivirati dodatne opcije, kupovati bonove, dijeliti višak MB s onima kojima trebaju, a u slučaju poteškoća s fiksnom uslugom mogu se obratiti Digitalnom tehničaru koji će na fiksnoj usluzi problem detektirati brzo i jednostavno i riješiti ga bez čekanja i nepotrebnih poziva. Na primjer, u slučaju spore brzine interneta ili loše slike na TV-u, korisnik u Moj A1 aplikaciji jednostavno pokrene Digitalnog tehničara koji detektira i ukloni problem ili ponudi upute kako da ga korisnik sam brzo i uspješno riješi. Digitalni tehničar rješava probleme od 0 do 24 na samo dva klika, osim u situacijama kada problem ne može riješiti, pa tada korisnik predaje zahtjev tehničkoj službi koja ga povratno kontaktira. Uz samostalno rješavanje tehničkih poteškoća pomoću Digitalnog tehničara, korisnik može sam postavljati i naprednije funkcionalnosti modema.

Usluga Status mojih zahtjeva omogućava pregled svih postavljenih zahtjeva prema A1 Hrvatska te informacija u kojem su statusu i kada će biti riješeni, poput aktivacije i prijenosa broja iz druge mreže, pritužbe, tehničke poteškoće, dostave pošiljke, reaktivacije nakon suspenzije te deaktivacije i povrata opreme.

A1 virtualni shop, prvi na regionalnom tržištu, inovativna je usluga kojom je, prema neovisnom međunarodnom mjerenju, najbolja fiksna i mobilna mreža omogućila korisniku da u stvarnom vremenu razgovara s djelatnikom, koji ga video vezom može provesti kroz virtualni shop, pokazati mu proizvode, predstaviti usluge i odmah mu odgovoriti na sva pitanja te mu pomoći u realizaciji kupnje.  Ova digitalna platforma objedinjuje live video, slanje poruka u stvarnom vremenu, glasovnu komunikaciju i chatbot funkcionalnosti u jednu uslugu, pa komunikacija postaje brža, neposrednija i interaktivnija, a korisniku se omogućuje personalizirano i poboljšano korisničko iskustvo. Proces kupnje u virtualnom shopu postaje brži i jednostavniji jer korisnik ne mora „lutati“ cjelokupnom ponudom, već prodajni djelatnik za njega lako pronalazi proizvod. Time štedi vrijeme za kupovinu, ali i vrijeme koje bi potrošio na put do fizičke poslovnice. Dakle, digitalne mogućnosti su mnogobrojne, a u ovom je razdoblju posebno važno da se tehnologija koristi tako da sve interakcije s korisnicima budu brže i jednostavne kako bismo svi zajedno što lakše prošli kroz trenutačno krizno razdoblje. Osim virtualnog shopa, i na A1 internetskim stranicama korisnik može bezbrižno kupovati uređaje, platiti račun, aktivirati usluge, počastiti sebe ili druge s bonom ili dodatnim gigama za surfanje. Sve to iz sigurnosti i udobnosti doma jer danas je više nego ikada važno biti povezan i za to je potrebna kvalitetna mobilna i fiksna infrastruktura.

Sadržaj je omogućio A1 Hrvatska.

New Report

Close