Svijet novca
Subvencije

Šest banaka kreditira proljetnu sjetvu

Bjelovarsko-bilogorska županija će i u ovoj godini poljoprivrednicima potpuno subvencionirati trošak kamata za što je u proračunu osigurano milijun kuna.

Poslovni dnevnik
24. veljača 2022. u 22:00
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić potpisao je početkom veljače s predstavnicima šest poslovnih banaka ugovore o kreditiranju proljetne sjetve.

Županija će i u ovoj godini poljoprivrednicima potpuno subvencionirati trošak kamata za što je u proračunu osigurano milijun kuna. To je na razini prošle godine kada su odobrena 183 zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve, a poljoprivrednici su podignuli oko 31 milijun kuna kredita.

“Činjenica je da su poljoprivrednici suočeni s povećanim troškovima za repromaterijal i naravno da im je svaka pomoć u financiranju sjetve dobrodošla”, istaknuo je župan Marušić. “Najmanji iznos kreditiranja je 5000 kuna, a najveći milijun kuna.

Korisnici kreditiranja mogu biti fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava”, istaknuo je Zlatko Pavičić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu. Javni poziv za prikupljanje zahtjeva otvoren je do 6. svibnja.

New Report

Close