Magazin Poslovna 2023
Poslovna 2023.

Rast u 2023. godini može donijeti samo digitalna transformacija

Marko Emer, predsjednik Uprave Elektroničkih računa.

Marko Emer
15. prosinac 2022. u 22:00
Marko Emer/DAVORIN VIšNJIć/PIXSELL

Godina 2023. bit će izazovna, a gospodarski rast ovisit će o osobnoj potrošnji i investicijama, kako privatnim tako i javnim. Tu je poruku u posljednjem ovogodišnjem kvartalu nekoliko puta izrekao ministar gospodarstva Marko Primorac, uvjeravajući širu javnost da ipak imamo razloga za optimizam.

Optimističan stav je opravdan, jer gospodarstvo ima prostora za rast i napredak. U prilog tome govore strateški ciljevi koje je Vlada donijela kroz Nacionalnu razvojnu strategiju Hrvatske do 2030. godine i Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026. godine.

Prostor za rast, povećanje konkurentnosti i jačanje gospodarstva Hrvatska će ostvariti kroz digitalnu transformaciju i zelenu tranziciju koje su, osim hrvatski, strateški ciljevi čitave europske zajednice. Gotovo 7,5 milijardi eura Europska unija namijenila je za ulaganja u digitalizaciju zemalja članica, od kojih je nešto više od milijarde dostupno za osiguravanje široke uporabe digitalnih tehnologija u gospodarstvu i društvu.

Optimistično možemo krenuti u “izazovnu 2023.” tek kada shvatimo da digitalna transformacija danas više nije pitanja izbora – ona je neizbježna, neophodna i nezaobilazna. A prema digitalnim rješenjima na našem tržištu i mogućnosti korištenja bespovratnih potpora za digitalizaciju, rekao bih i – nikad dostupnija.

Optimistično možemo krenuti u 2023., koja će bez sumnje zauvijek promijeniti način na koji poslujemo. Bit će to godina koju ćemo pamtiti po tome što će poslovni subjekti u Hrvatskoj, zahvaljujući fintech rješenju ePlati, prestati raditi u prošlosti, jer će voditi računovodstvo u stvarnom vremenu i plaćati bez korištenja internetskog bankarstva.

Integriran u više od 390 računovodstvenih programa i poslovnih rješenja, ePlati će osigurati potpunu automatizaciju platnog prometa i ostvariti strateški cilj EU – pružiti efikasne tehnologije koje pojednostavljuju financijske usluge za krajnjeg potrošača i uspostavljaju neprekidni platni promet koji je aktivan 24 sata u danu, sedam dana u tjednu.

 

New Report

Close