Napreduju radovi na Pelješkom mostu: Prvih 30 segmenata rasponske konstrukcije kreće prema Hrvatskoj

Autor: PD i VL native tim , 29. siječanj 2020. u 14:06
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL

Pravovremeno dostavljanje elemenata iz Kine omogućit će nesmetanu izgradnja jednog od najsloženijih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj.

Osim što je nastavila nizati dobre rezultate, tvrtka Agent Plus je u prethodnoj godini proširila i paletu usluga.

Jedan od projekata na koji su posebno ponosni jest i sudjelovanje u izgradnji Pelješkog mosta, a njihova zadaća u tom projektu je logistički podržati i organizirati transport koji se postavlja kao krucijalan element pravovremenog početka i završetka projekta.

Kvaliteta bez kompromisa
Nakon 15 mjeseci od početka radova, na sredini malostonskog zaljeva pojavila se kontura prvog stupa budućeg mosta Pelješac. S obzirom na to da se kontura Pelješkog mosta polako nazire, za njegovu daljnju izgradnju potrebne su čelične rasponske konstrukcije čija je izrada završena u pogonima u Kini. Oko 400 segmenata čelične rasponske konstrukcije dovozit će se brodovima iz Kine, a ovisno o tome je li raspon na stupu sa zategom ili njega, neki dijelovi bit će dugi šest, a neki 12 metara.

 

400 segmenata

čelične konstrukcije bit će ukupno dovezeno brodovima iz Kine.

U realizaciji transporta i izgradnji mosta najveću podršku pruža Pomorsko-riječna agencija Agent Plus, koja u suradnji s CRBC-om omogućava nesmetan tijek izgradnje ove kapitalne investicije. Prvih 30 segmenata iz Kine za Hrvatsku kreće sredinom siječnja ove godine i očekuje se na gradilištu krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca. Ukupna težina im je 6831 tonu, a s logističkom podrškom i cjelokupnom organizacijom transporta od strane Agent Plusa, očekuje se da će uz pravovremeno dostavljanje elemenata iz Kine biti omogućena nesmetana izgradnja jednog od najsloženijih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj.

"Nakon niza dobrih rezultata i uspješno realiziranih projekata, sam kraj godine rezerviran je za zbrajanje dojmova i daljnje planiranje. Vođeni svojim motom za dobar uspjeh, Agent Plus grupa zabilježila je još jednu uspješnu poslovnu godinu, a svoje poslovanje potpisuje kvalitetom bez kompromisa. 

Investicije u rast i razvoj
Angažiranost na projektu izgradnje Pelješkog mosta nije jedini projekt koji je obilježio poslovnu godinu Agent Plusa. Tijekom 2019. godine uspješno je realiziran i projekt prijevoza soje željeznicom, nakon čega se Agent Plus grupa može pohvaliti i proširenjem palete svojih usluga", rekla je Aida Sokol, generalna direktorica tvrtke Agent Plus. 

 

Sokol

Lani je uspješno realiziran i projekt prijevoza soje željeznicom.

Vođeni dobrim rezultatima, napravljen je plan i za 2020. godinu, pa se očekuje širenje na regionalna tržišta, prije svega na tržište BiH, kao i realizacija planiranih investicija u rast i razvoj same AGP grupe. Pored kvalitete usluge, koja je ističu, u AGP grupi osnova poslovanja, za svaki svoj uspjeh zahvaljuju i poslovnim partnerima s kojima godinama grade uspješnu suradnju temeljenu na povjerenju. 

"U znak zahvalnosti i želje da zajedno proslavimo naše zajedničke uspjehe, zbrojimo svoje dojmove, razmijenimo iskustva i napravimo nove planove za 2020. godinu organizirano je okupljanje na najljepšem mjestu u Zagrebu, Vidikovcu 360°. Kako bi godina za nama bila kompletna, druženje je obilježila i promocija korporativnog filma pod nazivom "Kvaliteta bez kompromisa", s ciljem promocije kompletne palete usluga i načina poslovanja AGP grupe", zaključila je Aida Sokol. 

* Sadržaj omogućio Agent Plus

New Report

Close