Oporavak kreće u drugoj polovici 2021., ali mnogi u turizmu dotad neće izdržati

Autor: Josipa Jutt Ferlan, generalna direktorica Hilton hotela Zagreb , 21. siječanj 2021. u 14:58
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Oporavku turizam na globalnoj i lokalnoj razini treba pristupiti cjelovito i sveobuhvatno; od opravka aviokompanija, putničkih agencija do smještajnih kapaciteta.

Iduća godina vjerojatno će od drugog kvartala biti godina u kojoj će biti zaustavljen pad gospodarskih aktivnosti, a sve to zahvaljujući do tada već poznatom cjepivu protiv Covid-19 virusa, ali i toplog vremena koje će ići na ruku sprečavanju zaraze. Opravak koji je ispred nas, započet će u drugoj polovici godine. Neće biti brzi, niti će linearno moći biti primjenjiv za sve sektore gospodarstva, no zasigurno će krenuti.

Turizam će do tada biti dosta iscrpljen. Nažalost, neki dionici neće do tada izdržati. Zato oporavku turizam na globalnoj i lokalnoj razini treba pristupiti cjelovito i sveobuhvatno; od opravka aviokompanija, putničkih agencija do smještajnih kapaciteta. Svi zajedno, ako su usklađeni u tom oporavku, mogu pridonijeti bržem rastu poslovnih aktivnosti važnih sektor turizma.

Grupacija Hilton hotela u Zagrebu, svoju fleksibilnost i inovativnost dokazala je nebrojeno puta, a naročito sada, tijekom ove Covid krize. Na tom tragu nastavit ćemo osluškivati potrebe tržišta i nadalje nastojati održati prvenstvo u primjeni novog, suvremenijeg i gostu pristupačnijeg koncepta hotelijerstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close