Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Što Hrvati najviše vole naručivati: Najskuplja dostava iznosila je impresivnih 576 eura

Autor: Poslovni.hr
05. veljača 2025. u 12:59
Podijeli članak —
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

U jelima s roštilja hrvatski korisnici vole uživati i za ručak i za večeru.

Glovo, višekategorijska platforma koja korisnicima omogućuje pristup raznim vrstama proizvoda i jela na zahtjev, objavila je analizu ključnih trendova i rezultata koja otkriva zanimljive navike hrvatskih korisnika kada je u pitanju naručivanje jela s roštilja.

Prema najnovijim podacima o potrošnji roštilja u Hrvatskoj, subota, 22. lipnja 2024., zabilježena je kao dan s najvećom potražnjom za grill proizvodima. Uz to, najpopularniji mjesec za narudžbe roštilja bio je studeni, dok se najveći broj narudžbi bilježi petkom.

Vrijeme najveće potražnje za jelima s roštilja zabilježeno je između 19:00 i 20:00 sati, pri čemu otprilike 20% narudžbi otpada na večeru, a jednako toliko i na ručak. Ovi podaci potvrđuju da Hrvati vole uživati u jelima s roštilja i za ručak i za večeru.

O Glovu

Glovo je pionirska aplikacija s više kategorija koja povezuje korisnike s tvrtkama i dostavljačima, nudeći usluge na zahtjev od lokalnih restorana, trgovaca i supermarketa, te maloprodajnih trgovina. Vizija Glova je izgraditi najveću online tržnicu kako bi svima omogućio pristup bilo čemu u njihovom gradu u roku od nekoliko minuta. Osnovan 2015. godine u Barceloni, posluje u 23 zemlje u Europi, Srednjoj Aziji i Africi.

Najveća potražnja za grill proizvodima u prethodnom razdoblju zabilježena je u šest hrvatskih gradova – Zagrebu, Osijeku, Splitu, Zadru, Varaždinu i Puli.

Hrvatska se nalazi na trećem mjestu u regiji po broju narudžbi jela s roštilja na Glovo aplikaciji, što potvrđuje popularnost ove vrste hrane među domaćim potrošačima.

Najskuplja pojedinačna narudžba jela s roštilja iznosila je impresivnih 576 eura. Među najčešće naručivanim proizvodima nalaze se ćevapi te lignje na žaru, što pokazuje kako Hrvati podjednako vole mesne i riblje specijalitete s roštilja.

Ovi podaci jasno ukazuju na snažnu kulturu uživanja u roštilju u Hrvatskoj, pri čemu su petak i subota ključni dani za naručivanje, dok je studeni posebno popularan mjesec za uživanje u grill specijalitetima.

Autor: Poslovni.hr
05. veljača 2025. u 12:59
Podijeli članak —

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close