Magazin Poslovna 2023
Poslovna 2023.

Moramo se hitno fokusirati na promocija struke i strukovnog obrazovanja

Brojevi noćenja neće više biti tema, jer će izazov s visokim režijskim troškovima s jedne, i održavanjem napokon dočekane profitabilnosti s druge strane, stvarati nove dileme i pitanja.

Josipa Jutt Ferlan
15. prosinac 2022. u 22:00
Josipa Jutt Ferlan/PD

Godina koja je pred nama zasigurno će biti zanimljiva. Covid ćemo vjerojatno svi potpuno zaboraviti, jer oporavak će se dogoditi na svim turističkim tržistima i zasigurno u svim segmentima.

Brojevi noćenja neće više biti tema, jer će izazov s visokim režijskim troškovima s jedne, i održavanjem napokon dočekane profitabilnosti s druge strane, stvarati nove dileme i pitanja. K tome će i dalje značajan utjecaj na poslovanje imati nedostatak radne snage.

Promocija struke i strukovnog obrazovanja, najvažnija su zadaća koju imamo i na koju se hitno moramo fokusirati. Vrijeme je da se okrenemo kvaliteti. Nadogradimo osnovne usluge novim dodanim vrijednostima uz koje će tada zasluženo i

i i povećanje prodajnih cijena. Stvarajmo nove vrijednosti za naše goste. Stvarajmo nove goste kojima trebaju naše vrijednosti. U 2023. godini, zahvaljujući sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, osiguranim za razvoj turističkih proizvoda i kvalitete, konačno ćemo definirati sto je održivost. Imati ćemo jasne kriterije, stavove i smjer razvoja u pravcu održivosti hrvatskog turizma.

U 2020. godini čak i oni koji se nisu pretjerano miješali, naučili su da je turizam doista strateška grana hrvatskog gospodarstva i da je njegovo jačanje, podizanje kvalitete i stvaranje uvjeta za njegovu održivost imperativ ne samo našeg sektora, već i cjelokupnog gospodarstva Republike Hrvatske.

New Report

Close