Skok na odmor
Od subote

Kupom u Sisku ponovo plovi brod Juran i Sofija

Od 27. lipnja turisti će na jedinstven način moći doživjeti povijesnu jezgru Siska.

PD
24. lipanj 2020. u 13:45

Od subote 27. lipnja brod Juran i Sofija ponovno će ploviti rijekom Kupom u Sisku.Tako će turisti na jedinstven način moći doživjeti povijesnu jezgru Siska te prirodu koja ga okružuje.

Plovidba je i najbolji uvod u upoznavanje sisačkog dijela Posavine, a turistima se preporučuje i da izlet nastave 30 kilometara dalje u Parku prirode Lonjsko polje.

Brod Juran i Sofija plovit će subotom, nedjeljom, praznicima i blagdanima s isplovljavanjima kod Malog Kaptola u 11 i 13 sati, a plovidba traje sat vremena. Djeca do 7 godine voze se besplatno, a za starije je karta 20 kuna. Brod Juran i Sofija, izgrađen 2003. godine, prošle je godine bio na temeljitom remontu kako bi se uredio i prilagodio prijevozu putnika. U obnovu je uloženo više od 100.000 kuna.

Brod Juran i Sofija od početka nosi isto ime – ono nadjeveno po priči o sinu hrvatskog bana Tome Erdödya utamničenog od Turaka i njegovoj ženi Sofiji koja ga pokušava osloboditi. Istoimena povijesna drama Ivana Kukuljevića Sakcinskog koja se zove još i Turci kod Siska, prva je hrvatska drama ilirskoga razdoblja. Priča i danas živi zahvaljujući kazališnim predstavama i izložbama.

New Report

Close