Svijet novca
Novi krug

Kreće proljetni krug prijava za APN kredite

Pristigle ponude kreću u obradu koja završava 4. ožujka te se tog dana s odabranim kreditnim institucijama zaključuje Ugovor o poslovnoj suradnji.

Poslovni dnevnik
24. veljača 2022. u 22:00
Obvezujuće ponude banke su dostavile 24. veljače, a u ožujku će se početi zaprimati prijave građana/B. Filić/PIXSELL

Krajem veljače bit će poznate kamatne stope koje će domaće banke ponuditi za subvencionirane stambene kredite (APN krediti) u proljetnom krugu.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) sredinom veljače objavila je javni poziv za odabir kreditnih institucija, a unutar osam dana banke su pozvane dostaviti svoju ponudu. Obvezujuće ponude banaka dostavljene su 24. veljače.

Pristigle ponude kreću u obradu koja završava 4. ožujka te se tog dana s odabranim kreditnim institucijama zaključuje Ugovor o poslovnoj suradnji. Nakon što Ugovori budu zaključeni, na mrežnim stranicama Ministarstva i APN-a objavit će se popis odabranih kreditnih institucija, a zatim 9. ožujka slijedi objava oglasa za subvencioniranje stambenih kredita prema građanima.

Od tog trenutka, građani će moći prema kreditnim institucijama podnositi svoje zahtjeve, dok će one krenuti s predajom istih prema APN-u od datuma koji će biti određen u samom pozivu. Oglas će trajati sve do utroška osiguranih sredstava, odnosno do objave oglasa o prestanku.

Podsjetimo, subvencija države dodjeljuje se za prvih pet godina otplate uz mogućnost produženja od dvije godine za svako rođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita.

New Report

Close