Kreće opremanje Riznice Međimurja u Starom gradu

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2021. u 11:38
Foto: Međimurska županija

Projekt vrijedan 40,802.742 kuna sufinanciran je iz EU fonda za regionalni razvoj s čak 85 posto

Suvremeni muzej nematerijalne baštine “Riznica Međimurja”, koji će biti otvoren u svibnju, opremit će se inovativnim digitalnim prikazima, hiperrealističnim skulpturama povijesnih likova i replikama oružja.
Opremanje muzeja većim dijelom povjereno međimurskim tvrtkama i umjetnicima. Ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan je sa županom Matijom Posavcem i izvođačima potpisala ugovore o opremanju muzeja vrijedne 3,556.755 kuna.
– Nakon dvije godine opsežnog rada na građevinskoj obnovi fortifikacije koju smo priveli kraju, slijedi opremanje unutarnjeg prostora novog muzeja – rekla je. Bit će jedan od rijetkih prilagođenih osobama s invaliditetom, a posebice slijepim i slabovidnim osobama. Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine najvredniji je i financijski najteži projekt ulaganja u kulturnu baštinu ikada na području Županije. – Novi muzej dostojno će obogatiti ponudu naše županije i pozicionirati Međimurje kao nezaobilaznu kulturno-turističku destinaciju – rekao je župan.

Projekt je vrijedan 40.802.742 kuna i sufinanciran je 85% iz EU fondova.

Komentirajte prvi

New Report

Close