Budućnost Europe
Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj

Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost održive poljoprivrede

Galerija Ružić, Slavonski Brod: Petak, 21. siječnja 2022. u 10 sati

Objava za medije
21. siječanj 2022. u 09:07
Foto: Press

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira panel na temu mladih i budućnosti održive poljoprivrede u petak 21. siječnja u 10 sati u Slavonskom Brodu u Galeriji Ružić. Riječ je o tematskoj raspravi koja je dio procesa Konferencije o budućnosti Europe u sklopu kojeg građanke i građani u svim državama članicama EU-a imaju priliku iznijeti ideje i prijedloge za reformu europskog bloka.

Okupljene će pozdraviti zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak (HDZ, EPP), gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara,  pročelnik Odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije Željko Burazović, rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu Ivan Samardžić te potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica (snimljena videoporuka). Uvodne govore videovezom će održati europarlamentarci Tomislav Sokol (HDZ, EPP) i Ladislav Ilčić (Hrast, EKR), a na panelu će sudjelovati zastupnik Karlo Ressler (HDZ, EPP), predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Marijana Petir,  pročelnica Biotehničkog odjela Sveučilištu u Slavonskom Brodu Slavica Antunović, te mladi poljoprivrednik i poduzetnik Zvonimir Kalić te studentica ekološke poljoprivrede Anđa Zeba.

Događaj možete pratiti na Facebook stranici i na YouTube kanalu Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Moderatorica je novinarka Željka Gavranović.

Panel o mladima i budućnosti održive poljoprivrede održava se u partnerstvu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Hrvatskog sabora, Hrvatske zajednice županija, Grada Slavonskog Broda, te Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Prikupljeni zaključci bit će dio prijedloga što će se objaviti na višejezičnoj digitalnoj platformi Konferencije o budućnosti Europe.

Kontekst

U sklopu procesa Konferencije o budućnosti Europe, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira tematske rasprave u sveučilišnim gradovima. Prije Slavonskog Broda i panela o budućnosti održive poljoprivrede, u Splitu je održana rasprava o mladima i tržištu rada, u Zadru o budućnosti Mediterana, u Osijeku o IT industriji,  u Puli o obrazovanju, Dubrovniku o održivom turizmu, a u Rijeci o budućnosti kulture. Konferencija o budućnosti Europe niz je javnih rasprava koje omogućuju građankama i građanima iznošenje ideja i izradu prijedloga za reformu i buduće prioritete EU-a. Sastavni dio Konferencije je višejezična digitalna platforma  na kojoj registrirani korisnici mogu razmjenjivati ideje, povezivati se, predlagati rješenja i inicijative te različite aktivnosti. Uz panele i rasprave, u sklopu Konferencije građani sudjeluju i u radu plenarne skupštine u kojoj su i eurozastupnici, predstavnici nacionalnih parlamenata, Vijeća EU-a, Europske komisije, Odbora regija, Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, socijalnih partnera i civilnog društva.

Napomena urednicima: Ulazak u Galeriju Ružić bit će omogućen isključivo uz predočenje valjane COVID potvrde.

Projekt je sufinancirao Europski parlament koji se ne može smatrati odgovornim za iznesene informacije i gledišta te neposrednu ili posrednu štetu do koje može doći u okviru realizacije projekta.

New Report

Close