Organizacija posla od kuće
Humana crta

Ispitajte svoje granice, pretrčite ‘ne tako dugih’ pet kilometara u svom domu

Cilj je potaknuti poslovnu javnost na izazov kojim će, uz zabavu, raditi na fizičkom i mentalnom zdravlju doma.
Marta Duić
26. travanj 2020. u 22:00
Nakon istrčanog izazova, sudionici pretrčane kilometre i kratki video objavljuju na svom Facebook profilu

U posljednjih nekoliko godina proljeće je rezervirano za HT B2Run – najveće poslovno sportsko okupljanje, no ove je godine situacija s pandemijom odgodila i tu manifestaciju za neka bolja vremena.

Međutim, organizatori B2Run poslovnih utrka doskočili su i tom izazovu pokrenuvši najveći trkački online izazov HT B2Run Challenge #ostanidoma. Svi prijavljeni trkači, njihove kolege, prijatelji, obitelji pozvani su da se uključe, a njihov glavni zadatak je istrčati pet kilometara u svom domu.

Medalja i osvježenje

Nakon istrčanog izazova, pretrčane kilometre i kratki video objavljuju na svom Facebook profilu pod zajedničkom oznakom #HTB2RunChallenge_ostanidoma. Kako ističu organizatori, ovaj događaj organiziran je s jednim ciljem, potaknuti poslovnu javnost na izazov kojim će, osim zabave, u izolaciji vlastitog doma, istovremeno raditi na svom i fizičkom i mentalnom zdravlju te se pokrenuti i započeti neku dnevnu aktivnost. Dosad se HT B2Run #ostanidoma izazovu pridružilo gotovo 300 trkača – poslovnjaka koji su u objavama izazvali na sudjelovanje još stotine novih.

“Kao i u poslovnom svijetu, i u našim poslovnim utrkama trenutačnu situaciju treba promatrati isključivo kao izazov iz kojeg će izrasti nove ideje, projekti. Ograničeni prostorom i uputama stožera civilne zaštite nismo željeli da se naša aktivna i velika zajednica s više od 10.000 trkača uspava već smo pred njih postavili izazov i organizirali najveći ‘trening kod kuće’ ikad.

U HT B2Run izazovu bitno je samo da ostanete doma i pretrčite 5 kilometara, a vrijeme i rezultat su nebitni”, kaže Jurica Barać, organizator HT B2Run utrka i dodaje kako će iz tjedna u tjedan nadograđivati novim izazovima.

“Kao generalni finale vidim okupljanje svih naših trkača na ciljnim vratima HT B2Run poslovnih utrka u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu čim se za to stvore prilike jer u ovom je izazovu jednako kao i u poslu važno ne odustati”, poručuje Barać.

Svakog sudionika HT B2Run #ostanidoma izazova koji istrči zadanih pet kilometara u domu, bez obzira na vrijeme i rezultat, očekuje medalja te pivo Heineken 0.0 za osvježenje.

“Pozivam sve zainteresirane da si postave izazov i uključe se u HT B2Run Challenge #ostanidoma, da ispitaju svoje granice jer vjerujte vrlo je izazovno i zabavno pretrčati ‘ne tako dugih’ pet kilometara u svome domu te da uz dobru zabavu doprinesu svome zdravlju u izolaciji. Naravno, onaj najvažniji uvjet je #ostanidoma”, poručuje Barać. Na ovaj poziv nadovezao se i Bojan Mušćet, koordinator trkačkih aktivnosti u HT-u, koji ističe kako su u HT-u svjesni važnosti svake tjelesne aktivnosti za zdravlje zaposlenika.

U drugom krugu najvećeg poslovno-trkačkog izazova na internetu, HT B2Run Challenge #ostanidoma imate priliku trkačke kilometre darovati djeci s invaliditetom u sklopu velike dobrotvorne trkačke akcije prikupljanja kilometara koju provodi inicijativa PoKRENI. Više od 300 trkača u dva je tjedna pretrčalo više od 1500 kilometara u #HTB2Run izazovu.

Za dječje proteze

HT i B2Run timovi udružili su snage s partnerima iz Grawe Hrvatska i sve kilometre pretrčane u prvom dijelu #HTB2RunChallenge izazova darovali inicijativi PoKRENI za kupovinu aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta. Uz to, u namjeri da prikupe što više donacija i razvesele što više djece, odlučili su izazov produljiti za još dva tjedna i prikupiti još više donacija pretrčavši još više kilometara.

Osiguravajuća kuća Grawe Hrvatska šestu godinu potiče na promišljanje o zdravlju i uvođenju zdrave aktivnosti u svakodnevicu. Kako bi dodatno motivirali pojedince na bavljenje trčanjem, ovog je proljeća otvoren novi PoKRENI – pokloni svoje kilometre izazov kojim se pozivaju i izazivaju svi trkači i oni koji će to tek postati da pretrčane kilometre daruju, a Grawe će ih pretvoriti u donaciju od 100.000 kuna za kupovinu proteza.

“Ova situacija uči nas još više da zdravlje i život moramo postaviti ili vratiti na vrh ljestvice prioriteta. Svjesniji smo nego ikad da nam se sva ulaganja u naše zdravlje u ovakvim situacijama višestruko isplaćuju”, ističe Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing u Grawe Hrvatska.

Uvjeti za kućni #HTB2RunChallenge i #PoKRENI izazov

  1. pet kilometara morate istrčati unutar svoga doma, u obzir dolaze i balkon, stubište čak i privatni vrt…
  2. svoj rezultat zabilježite uz Garmin Connect ili bilo koju drugu mobilnu aplikaciju te snimite video kako trčite
  3. Screenshot s rezultatom i videom podijelite na svom profilu na “Public/javno” koristeći hashtagove #HTB2RunChallenge #OstaniDoma #PoKRENI #PokloniSvojeKilometre
  4. Pošaljite link svog posta u inbox na jednom od #B2Run profila
  5. Istrčane kilometre poklonite i inicijativi #PoKRENI koja će ih pretvoriti u donaciju aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta

New Report

Close