Poslovna 2022.
Zelene tehnologije

Hrvatski proizvod za globalno tržište

EcoCortec® kao lider u zelenim tehnologijama.

Promo
09. prosinac 2021. u 22:00
Press photo

EcoCortec® je tvornica za proizvodnju bioplastike i antikorozivnih folija sa sjedištem u Belom Manastiru. Locirana je na kompleksu od 10.000 četvornih metara u Belom Manastiru, a s proizvodnjom je krenula 2007. godine. Već 15 godina uspješno posluje, a u odličnim poslovnim rezultatima nije ih omela niti pandemija tijekom koje također bilježe rast u protekle dvije godine.

EcoCortec® je danas jedan od najuspješnijih proizvođača folija za zaštitu od korozije u Europi i izvozi više od 97% asortimana u zemlje EU, Aziju i SAD. Tvornica svojim patentiranim proizvodima snabdijeva najveće automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Ford, Toyotu i druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge. Sudjelovali su u brojnim projektima financiranih od strane EU fondova kojima je glavni cilj sprječavanje opasnog utjecaja konvencionalne plastike na okoliš, kao i promicanje održivih i inovativnih tehnologija.

EcoCortec je dobitnik certifikata izvrsnosti i odličan primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionirao na globalnom tržištu. Od samog razvoja proizvoda, ispitivanja i proizvodnje do logistike i transporta, cilj je promovirati zelene tehnologije za zaštitu od korozije u Europi i šire. Brza isporuka, odlična služba za kupce i fleksibilnost zaslužni su za sve veći broj kupaca diljem svijeta.

Napredna tehnologija za zaštitu od korozije

EcoCortec® proizvodi folije i vrećice za zaštitu od korozije po patentiranoj tehnologiji Cortec® korporacije. Ove folije imaju u sebi inhibitor za zaštitu od korozije VpCI® te štite metalne dijelove npr. kod transporta ili stajanja opreme da ne korodiraju. Većina folija i vrećica temelji se na takozvanoj „environmentally friendly“ tehnologiji te nisu štetne za okoliš.

Za izradu se koriste obnovljivi izvori energije, a proizvodi su napravljeni na bio-bazi od sirovina kao što su kukuruz, škrob, šećerna repa. Folije i vrećice su biorazgradive, kompostabilne i recikliraju se. U prošloj godini EcoCortec je izbacio pet novih inovativnih proizvoda za pakiranje baziranih na najnovijim zelenim tehnologijama. Tvrtka plasira svoje proizvode na tržište Europske unije, članica EFTE, Rusije, UAE, Indonezije, Turske i Kine.

Kontinuirane investicije

Tijekom 16 godina tvornica je imala je tri faze širenja. 2018. otvorena je još jedna tvornica antikorozivnih folija u čiju je izgradnju i opremanje uloženo oko 28 milijuna kuna, od čega su 35 posto sredstva europskih fondova.

S obzirom na to da je EcoCortec® specijaliziran za ekološke proizvode za pakiranje, pokrenuta je i proizvodnja kemijskih proizvoda za zaštitu od korozije u Splitu pod licencijom korporacije u vlasništvu Borisa Mikšića, Cortec® Corporation USA.

Cilj je da se isporuke i dostupnost što više skrate i približe EU tržištu. U tvrtku je do sada investirano više od 90 milijuna kuna. Sljedeće godine izgradit će se nova tvornica za obradu polimera također u Belom Manastiru na 2000 m2, vrijednost investicije će biti veća od 5 milijuna eura.

U jednoj hali će se proizvoditi Cortecov patentirani VpCI® aditiv za zaštitu od korozije, što će doprinijeti samoodrživosti proizvodnje EcoCorteca, dok će u drugoj hali biti pogon za recikliranje koji će doprinijeti smanjenju ugljičnog otiska. EcoCortecova misija je biti najveća tvornica za izradu materijala za pakiranje, ne samo u EU, nego i šire te nastaviti promovirati nove zelene tehnologije kojima bi se svi trebali okrenuti kako bi sustav proizvodnje i potrošnje bio održiv. EcoCortecov tim neumorno radi na brendiranju Hrvatske u svijetu kao lidera u zelenim tehnologijama u industriji pakiranja i zaštite od korozije.

New Report

Close