Proenergy kupcima jamči minimiziranje troškova i racionalizaciju potrošnje

Autor: Sponzorirani članak , 31. listopad 2013. u 16:06
Press foto

Mnogobrojne prednosti domaće tvrtke za opskrbu električnom energijom Proenergy prepoznalo je više od 500 poslovnih objekata, koji su odlučili dosadašnjeg opskrbljivača električnom energijom zamijeniti upravo ovom tvrtkom.

Liberalizacijom tržišta na domaćem tržištu energetike pojavili su se brojni alternativni opskrbljivači. Jedan od prvih „alternativnih“ opskrbljivača jest tvrtka Proenergy koja trenutno posluje s više od 500 kupaca. Proenergy je osnovan 2010. godine kao nova inicijativa management tima međunarodnog holdinga za trgovinu električnom energijom. Riječ je o tvrtci s dugogodišnjim iskustvom koja se izdiže iznad konkurencije zahvaljujući mogućnosti da samostalno kupuje energiju na veleprodajnom tržištu širom cijele regije i Europske Unije.

Tvrtka Proenergy kupcima nudi kvalitetnu uslugu koja jamči sigurnu opskrbu električnom energijom po cijenama koje garantiraju konkurentnost korisnika na tržištu. Najveća snaga tvrtke je prilagodba svakom pojedinom kupcu čime se jamči minimiziranje troškova i racionalizacija u korištenju energije. Upravo zahvaljujući individualnom pristupu, Proenergy se pokazao kao idealan izbor brojnih poslovnih subjekata koji su na temelju ostvarenih ušteda pri opskrbi električnom energijom dodatno ojačali svoje poslovanje.

Uz Hrvatsku, danas u sklopu grupacije posluju i društva u BiH, Makedoniji i Srbiji. U 2012. godini ukupni volumen trgovine grupe iznosio je 34.000 MWh, što je rezultat prihoda od 16 milijuna kuna, dok je u prvome polugodištu 2013. godine ukupni volumen trgovine iznosio 120.000 MWh, odnosno prihod od 52 milijuna kuna.

Postupak promjene opskrbljivača električnom energijom

Od 1. srpnja 2008. godine u Hrvatskoj je u potpunosti otvoreno tržište električne energije, što podrazumijeva da svaki subjekt koji ima status kupca električne energije slobodno odabire opskrbljivača s kojim sklapa ugovor o opskrbi električnom energijom. Ukoliko se pri promjeni opskrbljivača električnom energijom ne zahtijevaju nestandardne usluge operatora prijenosnog sustava ili operatora distribucijskog sustava, postupak promjene opskrbljivača u potpunosti je besplatan. 

Bez obzira na kojeg se opskrbljivača uslugom opskrbe električnom energijom odlučite, postupak promjene niti u jednom trenutku neće dovesti do prekida u samom procesu isporuke električne energije, niti isti može ikako nastupiti obzirom da ne dolazi do preinaka na priključnim mjestima za isporuku električne energije.

Ulaganje u obnovljive izvore energije

Uz sigurnu i efikasnu opskrbu električnom energijom, tvrtka Proenergy jedan segment svoje djelatnosti posvećuje i proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora i učinkovite kogeneracije. Tako u vlasništvu tvrtke Proenergy nalazi i 26 posto udjela u društvu Vjetroelektrana Orljak koje vodi izgradnju projekta vjetroelektrane snage 35 MW u Zadarskoj županiji. Visina investicije procjenjuje se na 50 milijuna eura, a uz navedeni projekt, Proenergy sudjeluje u razvoju projekta izgradnje hidroelektrane u BiH snage 5 MW čija ukupna investicija iznosi 10 milijuna eura te projekta solarne elektrane u Hrvatskoj.

Dodatna vrijednost i posebnost tvrtke je što svim kupcima nudi pogodnosti da samostalno ili zajednički investiraju u obnovljive izvore energije s primarnim fokusom na fotonaponsku elektranu na krovovima kupčevih hala ili proizvodnih pogona, čime bi se ostvarili dodatni prihodi od proizvodnje.

New Report

Close