Magazin Poslovna 2023
Poslovna 2023.

Dobre tehnologije i znanje ne smiju imati granice

Fokusirat ćemo se na rast standarda i plaća zaposlenih, a povećat ćemo ukupni prihod najmanje u visini inflacije – 10 do 15 posto.

Đuro Horvat
15. prosinac 2022. u 22:00
Djuro Horvat, direktor tvrtke Tehnix/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kompanija Tehnix nastavlja s trendom rasta razvoja i proizvodnje. Inovativne tehnologije i proizvodi razvijeni u kompaniji Tehnix osiguravaju stalan rast ukupnog prihoda, broja zaposlenih te rast standarda zaposlenih.

Ove godine Tehnix je obilježio je 30 godina postojanja, rasta i razvoja, a kao krunu uspjeha izgradio je i otvorio novi poslovno-razvojni centar te time podigao standard kompanije i njenih zaposlenika na sasvim novu, globalnu razinu. Poslovni sustav koji smo godinama razvijali zajedno s našim kupcima u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Luxembourgu pokazao je prednosti koje smo godinama stvarali servisirajući tržište EU našim proizvodima i uslugama.

U 2023. godini imamo i nadalje inovativna predviđanja i očekivanja pa ću nabrojati samo one najvažnije. Prije svega, fokusirat ćemo se na to kako povećati standard i plaće zaposlenih, a povećat ćemo ukupni prihod najmanje u visini inflacije 10-15 posto.

Smatram da u Hrvatskoj treba što prije uskladiti i usvojiti Zakon o radu s direktivama EU, uvjeriti javni i privatni sektor da kupuju najbolje hrvatsko, više stimulirati izvoz, ulagati u razvoj hrvatske industrije, više ulagati u zaštitu okoliša, posebno u reciklažnu industriju. Nužno je ravnomjernije ulagati u razvoj sjevera Hrvatske, jer jako zaostaje, te sačuvati domaću kapitalnu industriju i hrvatsko blago – zemlju i vode. Nacionalni ponos mora se izražavati i poštovati prema osobnim i kolektivnim rezultatima, a u javnom sektoru treba stimulirati rezultate, birati sposobne i poštene.

Zaključno i najvažnije je da doista moramo shvatiti da je čuvanje zdravlja Planete globalni problem. Dobre tehnologije i znanje ne smiju imati granice, to će biti u budućnosti način života svakog čovjeka na Zemlji. Svi moramo surađivati kako bismo bili bolji i efikasniji u rješavanju ozbiljnih globalnih problema u zaštiti okoliša.

New Report

Close